Boerderijterras Jacobushof

Bij Jacobushof geniet je van de smaak van het platteland in het mooie Groene Woud

Jacobushof vind je in Het Groene Woud, gelegen in de stedendriehoek Den Bosch, Eindhoven en Tilburg. Hier kun je genieten van het karakteristieke landschap, van alles ontdekken en beleven in de prachtige natuur en genieten van de bourgondische gastvrijheid van Brabant. Zo ook in het sfeervolle boerderijcafé met boerderijterras van Jacobushof.

wafel-met-koffie

Plattelandsgerechten in de koeienstal

Bij Jacobushof kun je genieten van smaakvolle plattelandsgerechten in de voormalige koeienstal, die is omgetoverd tot een sfeervol boerderijcafé. Vanuit dit café heb je dan weer zicht op de huídige koeienstal, vanwaar de nieuwsgierige koeien je aankijken, èn de hooizolder, waar ook nog eens meubels en woonaccessoires verkocht worden.

Aan het café van Jacobushof grenst een groot terras, met uitzicht op het mooie, groene natuurgebied, zodat je ook buiten van bourgondisch Brabant kunt genieten.

Pas wel op voor gezellig rondscharrelende kippen….

koeientoffel

De specialiteit van het huis

Ga je voor een kopje koffie met gebak? Of wil je uitgebreider genieten? Jacobushof heeft verrassende gerechten op de kaart staan.

Zo moet je zeker de ambachtelijk gebakken appeltaart met kaneelijs eens proberen. Of wat dacht je van versgebakken wafels met warme kersen en yoghurt-kersenijs? Bij dit alles drink je natuurlijwik de specialiteit van het huis: Jacobuskoffie! Dat is koffie met likeur, nougat, koffiebonen en slagroom.

Maar op de kaart staan verder ook nog heerlijke soepen met stokbrood, salades, tosti’s, gehaktballen en diverse belegde witte en bruine boerenbollen. Heerlijk na een frisse herfstwandeling is het Jacobushofbroodje met stoofvlees. En dan is er ook nog een boerenstapel of een boerenmik….dat vraagt er gewoon om om ontdekt te worden wat dat is!

boerenlunch

In de Huiskamer of op de Hooizolder?

Ben je met een groter gezelschap? Omdat je iets te vieren hebt of op een sfeervolle locatie wil vergaderen en eten? Ook hiervoor hebben ze bij Jacobushof meerdere knusse accommodaties.

Zo kun je kiezen voor de Huiskamer, met vijftien zitplaatsen. Of het Binnenhof, met 25 zitplaatsen en een eigen bar. Deze twee ruimtes zijn, indien gewenst, ook sámen te boeken. En met behulp van statafels is de capaciteit zelfs te verhogen tot 80 gasten. Overal in deze ruimtes vind je de karakteristieke kenmerken van de voormalige koeienstal terug.

Bij meer dan 30 personen krijg je het Buitenhof er ook nog eens bij, oftewel het gezellige buitenterras, mèt luifel, dus droog zitten gegarandeerd.

En dan is nog de Hooizolder. Deze beschikt over veertig zitplaatsen, uit te breiden tot 75 plaatsen met wederom de statafels. Ondanks, dat je je hier op een zolder bevindt, is de WiFi uitstekend. Wèl moet je goed ter been zijn….deze unieke, sfeervolle ruimte is namelijk alleen per trap bereikbaar.

Met zijn allen blijven eten

Wil je ook blijven eten met je gezelschap? Boek dan één van de culinaire arrangementen erbij! Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een brunch- of een luncharrangement. Maar ook voor een broodbuffet, een hapjesbuffet, of….lekker in herfst en winter….een stamppotbuffet!

Heel uniek: een fiëstapan! Uiteraard kun je de dag ook afsluiten met een barbecue. Of je huurt gewoon een frietkraam voor jouw eigen gezelschap….hoe uniek is dát?

De woonaccessoires van Jacobushof

Op de Hooizolder vindt ook nog de verkoop van meubels en woonaccessoires plaats. Neem gerust een kijkje tussen de mooie fotolijsten, spiegels en lampen. Of bij de potterie, glazen en mokken. Verder zijn er heerlijke geurkaarsen en mooie handdoeken. En hele bijzondere gebreide producten.

De omgeving van Jacobushof

De Jacobushof is een welkom rustpunt tijdens een heerlijke wandeling door de mooie omgeving. Een hele leuke wandeling is het ‘Rondje Jacobushof – Gerrithoeve’. Ook bij De Gerrithoeve vind je een restaurant met boerderijterras èn een kinderspeelboerderij. De wandeling kan vanaf beide boerderijen gestart worden.

Ook doet Jacobushof mee aan de Eindhoven Foodtours en City Tours Eindhoven.

Nog veel meer informatie over Boxtel op Wikipedia.