Moederdag en Pinksteren op de boerderij

Moederdag! Dé dag om je moeder lekker te verwennen en in het zonnetje te zetten. En ook dát kan natuurlijk gewoon op de boerderij! Nog geen cadeautje voor je moeder of op zoek naar een leuk Moederdaguitje? Ook hier hebben wij wel wat last-minute tips voor.   Verder staan de extra lange weekenden met Hemelvaart en Pinksteren weer voor de deur. En die vragen er natuurlijk gewoon om om er lekker op uit te gaan. Voor een leuk uitstapje….of misschien wel langer.   Verder ging Zoekdeboer afgelopen Pasen logeren bij Vakantieboerderij De Drieshoeve in Kasterlee. Hier zijn ze volledig ingesteld op mensen met autisme. Wil je weten hoe het was? Lees dan vooral verder!

Moederdag bij de boer

Jazeker, op de boerderij zijn ze gewoon van alle markten thuis! In veel boerderijwinkels kun je dus terecht voor mooi ingepakte moederdagpakketjes met leuke èn lekkere (lokale) producten. Wil je je moeder verwennen met een heerlijk zelfgemaakt ontbijtje, lunch of diner? Ook hiervoor haal je de verse ingrediënten natuurlijk bij een boer bij jou in de buurt.   Geef je je moeder liever een leuk uitje cadeau? Dan hebben wij wel een paar leuke tips voor je!   Wat dacht je bijvoorbeeld van een High Strawberry? Ja, precies, een high tea van aardbeien! Een etagère gevuld met heerlijke aardbeienhapjes, geserveerd met aardbeienthee, voorafgegaan door een verse aardbeienshake en afgesloten met een lekker aardbeienijsje. De thee (of koffie) is onbeperkt inclusief èn er wordt chocoladefondue bij geserveerd. Je vindt dit bij Het Aardbeienterras in Rijsbergen.

Uniek is een picknick tussen de alpaca’s! Dit kan bij Alpacafarm Vorstenbosch. Maar ook een alpacawandeling behoort tot de mogelijkheden. Deze boerderij heeft eveneens zijn eigen cadeaubonnen om een uitje cadeau te kunnen geven.   In het dorpje Oosteind vind je de Rijsdijkhoeve en het winkeltje Lovely-Living van Lenneke. Hier kun je crea-bea zijn op de boerderij, want Lenneke geeft leuke workshops, die zich aanpassen aan de seizoenen. Leuke workshops om samen met je moeder te doen!  

Wil je echt even wat meer quality-time met je moeder, dan kun je haar natuurlijk ook een (originele) overnachting bij de boer cadeau geven.

Ontdek het boerenleven van Campina

Een jaarlijks terugkerend evenement zijn de Campina Boerderijdagen. Deze vinden plaats op de dag na Hemelvaart en tweede Pinksterdag. Op deze dagen kun je met je gezin het boerenleven ontdekken op circa 75 boerderijen door heel Nederland.

Er zijn verschillende leuke en educatieve activiteiten voor jong en oud, zoals een boerderijrondleiding, blind proeven en boerderijbingo. Zeker voor de kids is er veel te doen: een boerenstorm loopbaan, melkbus heffen, zaklopen, een limonade koe melken, schminken, een springkussen en nog veel meer. En vergeet vooral al die lieve diertjes niet te aaien!

De deelnemende boeren vertellen op de Campina Boerderijdagen graag meer over het reilen en zeilen op de boerderij en wat zij doen op het gebied van duurzaamheid. Uiteraard kun je ook producten van eigenerf proeven èn kopen. Zoek je iets soortgelijks, maar dan op Hemelvaartsdag zèlf? Ga dan langs bij Mariahoeve Oxe in Deventer.

De boer op met Pinksteren bij BoerenBed

Voor wie nog even lekker de boer op wil met Pinksteren, hebben wij goed nieuws: bij BoerenBed zijn nog wel wat plekjes vrij!   Een boerderijvakantie bij BoerenBed is er eentje van een klasse apart. Enerzijds verblijf je in een luxe, sfeervol ingerichte tent, waar je alles hebt wat je nodig hebt. Maar anderzijds ga je compleet back to basic door het ontbreken van elektriciteit, verwarming en WiFi.  Liefhebbers van een vuurtje maken kunnen bij BoerenBed hun hart ophalen. In het midden van je knusse tent staat een mooie houtkachel. En deze is dus níet alleen om je tent te verwarmen….maar ook om op te koken! Van water voor koffie en thee en een gebakken eitje bij het ontbijt, tot soepen en schotels voor het diner.   Naast je veranda met picknicktafel en ligstoelen staat een buitenkoker, de zogeheten BakBecue, zodat je ook de hele avond buiten kunt genieten van een heerlijke zelf gekookte maaltijd, de boerenbuitenlucht, de ondergaande zon, de boerderijdieren en je gezelschap.   Kaarsen en olielampen zorgen voor de verlichting. En tussendoor dompel je even onder in je houtgestookte hot tub, die je als extra bij kunt boeken. Dit is echt puur genieten….

Nieuw: de Familiebox van Boerschappen

Bij Boerschappen houden ze vanaf nu óók rekening met de kleíne mee-eters door de introductie van de Gemaksbox Familie. Deze wordt samengesteld door een team van doorgewinterde papa’s en mama’s.  De Familiebox helpt je om zonder zorgen gezond en lekker te koken voor het hele gezin. Want er wordt rekening gehouden met jou, maar óók met de kleintjes die mee eten. Zo wordt avondeten ècht weer een feestje. Oók door de mooie verhalen over de natuur, onze boeren en het seizoen, die erbij geleverd worden.   Vers en gezond koken, zelfs als je het druk hebt! Met de Gemaksbox Familie zet je in een handomdraai, drie dagen lang, verse en lekkere gerechten op tafel. Je kunt vooraf al zien wat je gaat eten en zelf kiezen wanneer je de box wilt ontvangen. Er wordt rekening gehouden met de smaak van kinderen en tot 8 jaar worden zij als een halve portie mee gerekend.  

Via Zoekdeboer krijg je nu ook 3 x 10% korting als je gebruik maakt van de kortingscode.

Groenten

Hoe verder het voorjaar vordert, hoe meer soorten groenten en fruit we weer vers van eigen bodem kunnen eten. Zo kunnen we weer heerlijk smullen van Hollandse aardbeien, en nu de bloesems grotendeels uitgebloeid zijn, zullen daar binnenkort ook weer kersen bij gaan komen.   Verder is het momenteel volop genieten van asperges. Maar ook diverse kool- en ui soorten steken de kop al op en wat dacht je van lekkere bladspinazie of andijvie? Heerlijk voor een lentestamppotje!   Je verse groenten en fruit koop je natuurlijk het liefst rechtstreeks bij de boer. Gelukkig hebben wij heel veel mooie en lekkere boerderijwinkels op onze website staan.
Bestel je liever wekelijks je boeren boodschappen online? Ook die mogelijkheid bestaat en de adressen hebben we voor jou in kaart gebracht.

Zoekdeboer op bezoek bij Boerderij De Drieshoeve

Hoe verder het voorjaar vordert, hoe meer soorten groenten en fruit we weer vers van eigen bodem kunnen eten. Zo kunnen we weer heerlijk smullen van Hollandse aardbeien, en nu de bloesems grotendeels uitgebloeid zijn, zullen daar binnenkort ook weer kersen bij gaan komen.   Verder is het momenteel volop genieten van asperges. Maar ook diverse kool- en ui soorten steken de kop al op en wat dacht je van lekkere bladspinazie of andijvie? Heerlijk voor een lentestamppotje!   Je verse groenten en fruit koop je natuurlijk het liefst rechtstreeks bij de boer. Gelukkig hebben wij heel veel mooie en lekkere boerderijwinkels op onze website staan.
Bestel je liever wekelijks je boeren boodschappen online? Ook die mogelijkheid bestaat en de adressen hebben we voor jou in kaart gebracht. Vind hier de lekkerste boerderijwinkels

Wil jij voortaan deze leuke nieuwtjes ook ontvangen in je mailbox? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief op de homepagina onderaan.