Het Aardbeienterras

Card image cap

Rijsbergen
Noord-Brabant

Het Aardbeienterras

Naar de website

Ontdek de wereld van de Zomerkoninkjes bij Het Aardbeienterras!

Ja, de naam verraadt het natuurlijk al: bij deze boerderij draait alles om deze heerlijke rode vrucht! Het Aardbeienterras ligt zelfs in het hart van het grootste aardbeienteeltgebied van Europa. Edward en Agnes en hun vier jongens heten je van harte welkom op hun aardbeien- en recreatieboerderij in het mooie Brabantse land.

De klant heeft Het Aardbeienterras zèlf gecreëerd!

Het Aardbeienterras is op een wel héél bijzondere manier ontstaan. De aardbeienboerderij is er al sinds de jaren vijftig en gaat over van generatie op generatie. Maar voor de recreatieboerderij hebben de klanten onbewust eigenlijk zelf gezorgd.

aardbeienterras-in-rijsbergen  

Hoe dan? Het Aardbeienterras ligt pal naast natuurgebied De Pannenhoef, een geliefde plek voor fietsers en wandelaars. Vroeger kwamen er regelmatig mensen het erf op, die zich afvroegen hoe aardbeien nu eigenlijk werden geteeld. Gerard Bastiaansen, de vader van Edward en toen nog werkzaam in het bedrijf, liet die mensen dan graag de kwekerij zien en vertelde er trots over

Deze ‘rondleiding’ werd zeer gewaardeerd en veel bezoekers vertrokken dan ook niet zónder een bakje aardbeien gekocht te hebben. Vaak werden die meteen op de boerderij al opgegeten op een bankje op het erf. Toen mensen ook nog eens gekscherend (of serieus?) om een kopje koffie erbij gingen vragen…..begonnen de radertjes bij Edward en Agnes te werken. Hier móesten ze wat mee. En zo ontstond eind jaren negentig Het Aardbeienterras. Een klein terras, waar je kon genieten van lekkere hapjes en drankjes….met aardbeien!

In de eerste jaren trof boer Bastiaansen regelmatig bezoekers aan in de kassen, die dachten ook nog wel even zelf aardbeien te kunnen plukken. Dus werd besloten ook aan deze wens te gaan voldoen.

Inmiddels is Het Aardbeienterras uitgegroeid tot een recreatieboerderij, waar je niet alleen aardbeien kunt plukken en eten, maar waar je ook leuke activiteiten kunt ondernemen en een gezellig (kinder)feestje kunt vieren. De vraag creëerde hier dus eigenlijk het aanbod….

High Strawberry en andere aardbeien lekkernijen

Op de menukaart van Het Aardbeienterras vind je diverse drankjes en kleine gerechten, veelal natuurlijk met aardbeien. Zo is er boerencake of een beschuitje met aardbeien voor bij de koffie of thee, lekkere poffertjes of pannenkoekjes met verse aardbeien of ijs met aardbeien. Erg leuk is de Choco Dip, oftewel warme chocoladefondue….met aardbeien!

 

Maar buiten de menukaart heeft Het Aardbeienterras nog veel meer unieke lekkernijen te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een High Strawberry? Precies, een high tea van aardbeien! Een etagère gevuld met heerlijke aardbeienhapjes, geserveerd met aardbeienthee, voorafgegaan door een verse aardbeienshake en afgesloten met een lekker aardbeienijsje. De thee (of koffie) is onbeperkt inclusief en ook hier wordt de chocoladefondue bij geserveerd. Deze High Strawberry is natuurlijk een unieke verrassing voor bijvoorbeeld Moederdag of een gezellig vriendinnenuitje.

aardbeien-plukken-chocoladefondue-aardbeienterras-  

Maar ook een picknick is mogelijk. Met een picknickmand gevuld met aardbeien heerlijkheden en een bolderkar ga je op pad in het aangrenzende natuurgebied De Pannenhoef. Je krijgt een routebeschrijving mee langs leuke wandelpaden en een speciale picknickplaats, waar voor de kids ook nog eens een leuk speelbos is.

Kom je zónder kinderen en wil je dit dus juist níet, dan kun je uiteraard gewoon een andere mooie route kiezen. Picknick je liever op Het Aardbeienterras zèlf, dan kan dat natuurlijk ook.

Van barbecue tot frietkraam

Heb je iets te vieren met familie, vrienden of collega’s? Ook voor groepen zijn er diverse culinaire arrangementen mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Brabantse Koffietafel, diverse lekkere hapjes of complete hors-d’oeuvre schotels.

En ook de verschillende plateaus zijn erg leuk. Zo heb je een Chips Plateau, een Borrel Plateau, een Salade Plateau en een Snoep Plateau. Deze zijn gevuld met diverse soorten chips, hartige hapjes, salade en toastjes, en snoep! Geweldig voor een kinderfeestje!

Altijd leuk is het natuurlijk om je feestje af te sluiten met een barbecue. Het Aardbeienterras regelt het voor je! Ze bakken je vlees ook met liefde voor je, maar zelf kokkerellen mag uiteraard ook. Het is mogelijk om overdekt te barbecueën, dus je feestje kan altijd doorgaan.

binnen-aardbeienterras-rijsbergen-aardbeien-plukken  

Wil je je gasten op een unieke manier verrassen? Regel dan de frietkraam, inclusief een echte frietenbakker! Onbeperkt genieten van heerlijke Hollandse frietjes, zeven soorten snacks en diverse sausjes. Ook dit is natuurlijk weer geweldig voor een kinderfeestje. De jarige mag de frietenbakker dan ook helpen met frietjes bakken en uitdelen.

Een compleet dagje uit bij Het Aardbeienterras

Wil je méér dan alleen maar aardbeien eten? Geen zorgen, er is genoeg te doen bij Het Aardbeienterras. Je kunt er hier werkelijk een compleet dagje uit van maken.

aardbeien-plukken-op-het-terras  zelf-aardbeien-plukken-pluktuin-rijsbergen

Erg leuk en zéker ook leerzaam voor kinderen is het natuurlijk om de aardbeien gewoon zèlf te plukken. Na afloop krijgen ze dan ook nog eens een Aardbeienknipdiploma. Hoe leuk is dat? Je eigen aardbeienplantje planten kan ook. Deze mag je mee naar huis nemen. Na circa zes tot acht weken kun je dan thuis genieten van je eigen aardbeien.

Woody’s Avonturenpad en Smokkelschat zijn twee leuke wandelroutes voor kinderen. Weet het cijferslot te kraken en vind de schat! Woody’s Avonturenpad komt langs het eerder genoemde speelbos. Ook zijn er diverse speurtochten.

Erg leuk is ook de Aardbeienterras Fiets – Fotopuzzeltocht. Fietsroute en puzzeltocht krijg je mee. De route brengt je langs de mooiste plekjes in de omgeving. Ben je met jonge kinderen, dan kan de route naar wens gehalveerd worden.

En als topper voor de kinderen is er naast het terras dan natuurlijk nog een speeltuin. Terwijl jij geniet van je drankje op het terras, kunnen de kids zich daar lekker uitleven, onder andere op de schommels, de kabelbaan, de klimwand, in de zandbak en nog veel meer speeltoestellen. Verder zijn er traptractortjes, fietsjes en steps. Ook is er nog een dierenweide met geiten, schapen en kippen.

high-tea-bij-het-aardbeienterras  speeltuin-in-brabant-aardbeien

Ter afsluiting van de dag neem je natuurlijk nog even een kijkje in de schuur, die is omgetoverd tot boerderijwinkel en waar je natuurlijk heerlijke aardbeien producten en aardbeien hebbedingetjes vindt: van jam en chocola tot aardbeienprosecco. Ook kun je hier cadeaubonnen kopen. Om een ander ook eens een leuk dagje tussen de aardbeien cadeau te geven!

Een feestje tussen de aardbeien!

Ben je met een groep? Of heb je wat te vieren? Ook voor je personeelsuitje, familiefeest of vrijgezellendag kun je terecht bij Het Aardbeienterras. Dan kun je uit nog véél meer leuke activiteiten kiezen, eventueel aangevuld met de eerder genoemde culinaire arrangementen.

Zo kun je bijvoorbeeld mee met een huifkartocht, een partijtje klootgolfen of een potje jeu de boules spelen. Ook oud Hollandse spelletjes behoren tot de mogelijkheden. Doe je de Fiets – Fotopuzzeltocht met een groep, dan kun je er een wedstrijdelement aan toevoegen. Wie maakt de mooiste foto?

groepsuitje-bij-het-aardbeienterras-in-rijsbergen  

En als je dan tóch op een aardbeienboerderij bent, mag een rondleiding door de teler eigenlijk niet ontbreken aan jullie programma. En na de uitgebreide rondleiding spelen jullie natuurlijk de Aardbeienterras-quiz. Op het terras, onder het genot van een kopje koffie met aardbeienvlaai!

Voor gezinnen of individuen is er overigens een zelfrondleiding beschikbaar, voor een leuke tour door de kwekerij. Deze is op zijn mooist van mei tot en met oktober.

En geen zorgen: je feestje zal hier niet in het water vallen! Bij minder mooi weer beschikt Het Aardbeienterras ook over grote binnenruimtes, waar veel activiteiten kunnen plaatsvinden.

 

Leuk èn leerzaam kinderfeestje bij Het Aardbeienterras

Je kinderfeestje vieren tussen de aardbeien? Dat is weer eens wat anders en superleuk! Er is een standaard kinderfeestjes-arrangement, maar je kunt ook gewoon je eigen kinderfeestje samenstellen.

 

Zo kun je met al je vriendjes en vriendinnetjes aardbeien gaan plukken en je aardbeienknipdiploma halen. Ook mag je je eigen aardbeienplantje kweken en mee naar huis nemen.

Verder kunnen jullie een speurtocht doen of de Smokkeltocht, spelen in de speelweide of springen op het aardbeienspringkussen!

Ter afsluiting eten jullie natuurlijk poffertjes of pannenkoeken. En je mag je eigen verjaardagstaart meenemen….of je regelt natuurlijk gewoon een aardbeientaart bij Het Aardbeienterras. Uiteraard met aardbeienlimonade! Ook is het mogelijk een Snoep Plateau of de frietkraam er bij te reserveren. Behalve als kinderfeestje is dit ook een uniek uitstapje voor scholen of kinderdagverblijven.

Kortom: in de wereld van de Zomerkoninkjes hoef je je niet te vervelen! Er valt heel veel te ontdekken….èn te smullen!

Nog veel meer informatie over Rijsbergen op Wikipedia.

Card image cap

Rijsbergen
Noord-Brabant

Het Aardbeienterras

Naar de website