AlpacaFarm Vorstenbosch

Card image cap

Vorstenbosch
Noord-Brabant

AlpacaFarm Vorstenbosch

Prijzen en boeken

Alpacaboerderij in Vorstenbosch: voor een uniek verblijf tussen de alpaca’s!

In het Brabantse dorp Vorstenbosch vind je de gelijknamige AlpacaFarm Vorstenbosch van Anne en Willem-Mathijs. Hier wonen meer dan vijftig alpaca’s en er worden jaarlijks veel veulens geboren. Je kunt hier vergaderen, overnachten, genieten in de gezellige Alpacabar of meedoen aan één van de vele leuke alpaca-activiteiten. Zèlf durven Anne en Willem-Mathijs zelfs te beweren, dat ze de meest complete alpacaboerderij van Nederland zijn. Of dát werkelijk waar is, kom je maar op één manier achter….

Er waren eens….vijf alpaca’s!

In 2013 namen Anne en Willem-Mathijs de boerderij over van de ouders van Anne. Zij hadden jarenlang een melkveebedrijf op deze mooie plek in Brabant, later stapten zij over op vleeskalveren. Beide waren echter niet de roeping van Anne en Willem-Mathijs. Zij wilden iets totaal anders.

Ondernemen met dieren, maar wat? Het moest iets unieks zijn, niet zomaar een koe, een geit of een varken. Waterbuffels en struisvogels passeerden reeds de revu….totdat een collega van Willem-Mathijs op het werk enthousiast vertelde over zijn reis naar Peru en zijn kennismaking met alpaca’s aldaar. Willem-Mathijs wist het meteen: dit wordt het! Alpaca’s!

Anne en Willem-Mathijs bezochten samen een aantal alpacaboerderijen en werden op slag verliefd op deze prachtige en schattige dieren. Om te starten kochten ze vijf alpaca’s bij een professionele fokker en begonnen hun eigen alpacafokkerij, naast hun gewone banen.

Huwelijksaanzoek tussen de alpaca’s

En de fokkerij werd een succes! Er werd een eigen dekhengst aangeschaft en jaarlijks werden er vele nieuwe veulens geboren. Ook gingen Anne en Willem-Mathijs deelnemen aan alpacashows, om de kwaliteit van hun alpaca’s te blijven verbeteren. Show na show slepen ze mooie prijzen in de wacht. En, leuk om te weten: tijdens één van deze shows heeft Willem-Mathijs zijn Anne zelfs ten huwelijk gevraagd! Haar antwoord zal duidelijk zijn…. Behalve de fokkerij is inmiddels dus ook hun gezin gegroeid en hebben zij samen twee dochtertjes, Evi en Nina.

Een droom die uitkomt….

In het voorjaar van 2017 komt er een aanvraag of het mogelijk is om met de alpaca’s te wandelen. Een idee, waar Anne en Willem-Mathijs zelf ook al een tijdje mee speelden, om andere mensen kennis te laten maken met hun boerderij en de prachtige alpaca’s. Ze besluiten aan het verzoek gehoor te geven. Er worden een paar jonge alpaca’s getraind en vanaf dat moment zijn de alpaca-wandelingen een feit. En van begin af aan een groot succes!

Een jaar later wordt dan ook de Alpacabar geopend, om de gasten voor de wandelingen ook van een natje en een droogje te kunnen voorzien. Vanaf dat moment worden er steeds meer leuke alpaca-activiteiten bij bedacht en zeggen Anne en Willem-Mathijs hun gewone banen uiteindelijk ‘noodgedwongen’ op. Hun droom is uitgekomen!

Wandelen met alpaca’s

Wat houdt zo’n alpacawandeling dan in? Je gaat heerlijk wandelen met een alpaca door de bossen van natuurgebied De Maashorst, onder begeleiding van een medewerker van AlpacaFarm Vorstenbosch. Tijdens de wandeling word je een heel stuk wijzer over deze leuke dieren en uiteraard worden er een paar stops gemaakt om leuke foto’s te maken.

Kinderen vanaf 12 jaar mogen een eigen alpaca aan de lijn houden. Kinderen onder de 12 jaar dienen te worden begeleid door een volwassene. Het is ook mogelijk om een privé alpacawandeling voor alleen jouw eigen gezelschap te boeken.

Nog veel meer alpaca-activiteiten bij AlpacaFarm Vorstenbosch

Inmiddels hebben Anne en Willem-Mathijs het aanbod aan alpaca-activiteiten flink uitgebreid. Zo kun je bijvoorbeeld meedoen aan een Meet & Greet. Dan mag je mee de alpacaweide in (of de stal bij minder mooi weer) en kun je de alpaca’s uit je hand laten eten!

Even helemaal tot rust komen en totaal ontspannen? Doe dan mee aan een yogales tussen de alpaca’s! Daar word je toch hélemaal zen van? De yogales wordt afgesloten met een glaasje yogi thee en daarna mag je de alpaca’s ook nog voeren.

Picknicken tussen de alpaca’s

Uniek bij AlpacaFarm Vorstenbosch is een picknick tussen de alpaca’s! Op een picknickkleed in de alpacaweide bevind je je echt letterlijk tussen deze prachtige dieren. Anne en Willem-Mathijs zorgen voor een goed gevulde picknickmand. En óók de alpaca’s worden niet vergeten! Voor hen krijg je ook een bekertje voer, zodat ze niet jouw broodje uit je mond zitten te kijken!

Kinderen en alpaca’s

Leuk voor kinderen is de Alpaca Chili Speurtocht. Met behulp van een speurboekje gaan ze op pad over de boerderij, op zoek naar schatkistjes. In de kistjes zitten vragen, raadsels en opdrachten, die uiteraard met alpaca’s te maken hebben. In totaal dienen ze negen codes te kraken, die hen steeds weer naar een volgend kistje leiden. Hebben ze de laatste code gekraakt en weten ze het juiste antwoord? Dan krijgen ze een heus alpaca certificaat!

Wil je kind een spreekbeurt over alpaca’s houden? Vraag dan naar het speciale spreekbeurtpakket van AlpacaFarm Vorstenbosch!

Lunch of High Tea in De Alpacabar

Brabantse gastvrijheid vind je in De Alpacabar! Nee, hier staan dus geen alpaca’s op de bar…..maar je kunt hier wèl terecht voor een kopje koffie met gebak, een lekkere lunch of een uitgebreide High Tea, met een soepje, broodjes, hartige èn zoete hapjes natuurlijk. De High Tea dient vooraf gereserveerd te worden.

Eén hoek van De Alpacabar is ingericht als winkeltje, waar je heerlijk kunt snuffelen tussen de alpacaknuffels, sjaals, plaids, sokken en andere leuke alpacaproducten. Ook vind je er dekbedden van….hoe kan het ook anders….alpacawol! Eígen alpacawol, wel te verstaan. De alpaca’s worden jaarlijks in mei geschoren. Woon je niet in de buurt, dan kun je ook online bestellen via de webshop van AlpacaFarm Vorstenbosch.

De Alpacabar is heerlijk om je bezoek aan de boerderij of je alpacawandeling mee af te sluiten. Bij mooi weer is het uiteraard ook goed toeven op het terras met zicht op de alpacaweides. Ben je met kinderen? Die vermaken zich wel in de speeltuin, op de trampoline en met de skelters. Ook is er een grote zandbak met waterpomp en modderkeuken. En een speelschuur met hooistapel. Denk vooral aan oude kleren dus!

Behalve alpaca’s wonen er ook nog kippen, cavia’s, konijnen en katten op de boerderij. In het knuffelhok mogen de kids met de cavia’s en konijnen knuffelen.

Vergaderen tussen de alpaca’s

Een hele alpacaboerderij afhuren voor je vergadering, workshop, training of heisessie? Dat kan ook bij AlpacaFarm Vorstenbosch! Niet alleen De Alpacabar, maar ook het terras en de stallen staan dan geheel tot je beschikking. Ideaal dus als je bijvoorbeeld brainstormsessies in kleinere groepjes wilt houden. De locatie is geschikt voor 60 personen.

Even pauze? Loop een rondje over de boerderij of geniet vanaf één van de strobalen van de alpaca’s. Ook is het mogelijk om je vergadering te onderbreken of af te sluiten met een alpacawandeling of een Meet & Greet met je hele gezelschap. Ook een lunch of lekkere appeltaart met slagroom zijn bij te boeken.

Geen vergadering, maar gewoon op zoek naar een leuk bedrijfsuitje of familieuitje? Dat kan natuurlijk óók bij AlpacaFarm Vorstenbosch.

Overnachten tussen de alpaca’s

Vind je één dag niet genoeg en wil je graag langer tussen de alpaca’s verblijven? Op het erf van AlpacaFarm Vorstenbosch staat ook nog een mooie vakantiewoning. Het huis heeft een ruime, omheinde tuin, met veel privacy en uitzicht op één van de alpacaweides. In het seizoen kun je genieten van appels en peren uit de eigen fruitbomen. Je mag ze zèlf plukken. Ook is het mogelijk een jacuzzi in de tuin erbij te reserveren!

Binnen in de vakantiewoning is een sfeervolle houtkachel voor gezellige, lange avonden, een zithoek met televisie met Netflix-abonnement en een goed gevulde boekenkast. De bedden zijn extra lang en er liggen dekbedden op van….tsja, eígen alpacawol natuurlijk! Als dát niet lekker slapen is….

We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar mocht je de boerderij tóch willen verlaten voor een uitstapje, dan is voor de kids Hullie Speelboerderij erg leuk. Met wat oudere kinderen (vanaf 8 jaar) is KlimPark Uden een stoer uitstapje. Zwemmen doe je bij het superleuke Golfbad Oss, oftewel het Berenbad, met waterglijbanen en maar liefst vier geweldige kinderbadjes. Voor een dagje shoppen ga je natuurlijk in de mooie stad Den Bosch.

Alpacaboerderij Vorstenbosch is ook een FarmCamps locatie!

Behalve dat je bij AlpacaFarm Vorstenbosch terecht kunt voor alpaca-activiteiten, De Alpacabar, vergaderingen, groepsuitjes en overnachten in de vakantiewoning, is het óók nog eens een locatie van FarmCamps. Op het erf vind je vijftien luxe tenten van deze organisatie. Wil jij dus een keer glamping bij de boer tussen de alpaca’s? Dan moet je bij Vorstenbosch zijn!

Wil je meer weten over deze boerderij als FarmCamps-vakantie of gelijk reserveren? Lees hier dan verder!

Adopteer een alpaca

Altijd al een eigen alpaca willen hebben? Maar geen tijd voor de zorg of geen plek voor de huisvesting? Dan laat Alpacaboerderij Vorstenbosch deze droom tóch uitkomen voor je! Met de adoptie van jouw alpaca draag je bij aan de voerkosten, huisvesting en dierenartskosten. Door middel van filmpjes en berichtjes blijf je op de hoogte van de ontwikkeling van jouw alpaca en tijdens openingstijden van de boerderij ben je altijd welkom om jouw wollige adoptiekind te bezoeken.

Nog veel meer informatie over Vorstenbosch op Wikipedia.

Card image cap

Vorstenbosch
Noord-Brabant

AlpacaFarm Vorstenbosch

Prijzen en boeken