Zoekdeboer logeert bij… BoerenBed Het Wesselink

Ons tweede BoerenBed avontuur

Deze keer gaan we naar BoerenBed Het Wesselink in het mooie Salland in Overijssel. We gaan nostalgisch overnachten dus zonder stroom en WiFi. Vorige keer ben ik samen met mijn zoontjes naar BoerenBed De Brabantse Hei geweest. Mijn man en dochter waren er niet bij omdat mijn dochtertje ziek was. Natuurlijk hebben wij na thuiskomst enthousiaste verhalen verteld. Maar ze waren er niet bij dus de beleving ontbrak. Dit weekend gaan ze wel mee. Wat heb ik zin om dit samen met mijn gezin te gaan beleven! En dan ook nog eens bij Henk en Margriet die vanaf dag één al enthousiaste Zoekdeboer volgers zijn.

We komen aan bij BoerenBed Het Wesselink, Margriet laat ons zien in welk tenthuisje wij mogen overnachten. Het tenthuisje staat op een heel bijzonder plekje. Namelijk aan de rand van de bossen met uitzicht op het weiland waar de koeien staan te grazen. Naast ons tenthuisje staat een houten huisje waar we kunnen douchen. En… we hebben er ook een houtgestookte hottub bij. Nou dit gaat wel een tof weekend worden. Owja, en de kinderen die zijn we natuurlijk alweer kwijt, want die zijn hutten aan het bouwen in het bos.

Zodra we alles uitgepakt hebben beginnen we met het belangrijkste… vuur maken, zodat we straks kunnen eten en de hottub verwarmd is. Zodra het vuur aan is, is het tijd voor een rondje over het erf. Onderweg naar de trampoline worden we vriendelijk begroet door de schaapjes. Meèè …Heerlijk je beleeft hier wel écht het boerenleven!

Ahhh… babykonijntjes

Nu we de trampoline, schaapjes en de koeien in de weide hebben gezien, lopen we door naar één van de belangrijkste ruimtes (volgens de kinderen :)), namelijk de knuffelruimte. En kijk daar, we hebben geluk. Er zijn babykonijntjes. Té schattig! De kinderen zijn verkocht en willen natuurlijk hier nog wel even blijven. We hebben allang gezien dat een verdere rondleiding later wel komt. Terwijl de kinderen de konijntjes knuffelen lopen wij terug naar de tent om te proosten op een mooi weekend.

BBQ-en met uitzicht op de koeien

Het vuur brandt goed maar om morgen te genieten van heerlijke verse melk moeten we nog even de melkkan klaarzetten, zodat boer Henk na het melken de verse melk erin kan doen. Er gaat niets boven verse rauwe melk van de boer! Nu alles geregeld is, is het tijd om te BBQ-en, lekker buiten aan de picknicktafel met uitzicht op de koeien. En kijk daar… er ligt een ijsje als verassing klaar voor de schatzoekers. Natuurlijk kijken we op de terugweg ook even bij de kippen. En wie weet… hebben we morgen wel een vers eitje bij het ontbijt.

Zonsondergang in de houtgestookte hottub

En dan komt natuurlijk de vraag die we hadden kunnen verwachten: “is de hottub al warm?” Je had die gezichtjes moeten zien toen we zeiden: “Pak je zwemkleding maar, en ga maar voelen”. De hottub is een succes maar er staat nog een leuke beleving te wachten. Namelijk “buiten” douchen onder een emmer. Lekker spetteren en zingen onder de douche. Dit was een geslaagde dag. Zodra de kinderen in bed liggen genieten wij van de zonsondergang in de hottub en steken we de kaarsjes aan in tent als verlichting. Hoe romantisch wil je het hebben?

Wakker worden in het bos

Je wordt hier getrakteerd op een geweldig orkest van ontzettend veel vogels. Juist nu is het extra leuk dat je in een BoerenBed tenthuisje slaapt, zo hoor je goed de geluiden in het bos. Ook het geluid van de ezels en de koeien zijn goed te horen. En voor een lekker ontbijtje met een glaasje verse melk met uitzicht op de koeien word ik graag gewekt!

Vandaag maken we het rondje op de boerderij af. We nemen een kijkje bij de kalfjes met boer Henk. We mogen de kalfjes melk geven, de kinderen mogen het eten aanschuiven, zodat de koeien er beter bij kunnen. We maken kennis met de kuikens. En we geven de boerderijpoes ook een schaaltje melk.  Dan is het tijd voor koffie! Omdat we geen stroom hebben maken we ook voor een kopje koffie het vuur aan. En de koffie is natuurlijk extra lekker met wat rauwe melk. Mmm…

Een beetje van jezelf, een beetje van boer Henk en de twist van Margriet

De BoerenBed pizza avond kennen we nog van de vorige keer. Dus daar hebben we ons ook deze keer voor ingeschreven. We kijken er naar uit! Het leuke van de pizza avond is dat je zelf je pizza maakt en dat de boer deze in een houtgestookte oven afbakt waardoor ze extra lekker worden. Boerin Margriet die is van de leuke briefjes en gezelligheid die heeft uitgepakt.  De tafeltjes zijn mooi gedekt met een ruiten tafelkleed, er staat een Grootmoeders sapje klaar en ze heeft verse bloemetjes geplukt. Mooi om te zien hoeveel zorg er besteed is aan de BoerenBed pizza avond. Een leuk sfeertje op een mooi plekje.

Lekker laat vertrekken, want het is veel te leuk

Vandaag is het alweer de dag van vertrek maar gelukkig hoeven we niet vroeg naar huis. Je hoeft pas om 18.00u uit te checken. Dus we genieten ook deze dag nog lekker. We hebben een heerlijk uitgebreid ontbijtpakket gekregen van Henk en Margriet. Én natuurlijk zie je hier ook de details van Margriet weer in terug. Een bloemetje, een briefje, gezellige kopjes. Kortom, de puntjes op de i.

Wandelen met de ezels

We hebben vandaag de wandeling met de ezels op de planning staan. Zodra we aan komen lopen weten de ezels al dat ze mee mogen, dus die komen al enthousiast naar ons toegelopen. Het is een mooi rondje rondom de boerderij en door het bos. We plukken nog een bosje lekkers voor de ezeltjes. Dan lunchen we nog buiten en is het ook voor ons tijd om naar huis te gaan.

Wat hebben wij genoten van deze beleving! We hebben geleerd dat je óók zonder stroom, WiFi en speelgoed een heerlijk weekend kunt hebben.