dagje-uit-bij-de-boer-per-provincie

Dagje uit bij de boer per provincie

Bij de boer in Drenthe

Boerengolf, frisbeegolf en boerenlympics

In het Drentse dorpje Holsloot tussen en Emmen en Coevorden ligt de boerderij van Familie Brinks. Dit is niet zomaar een boerderij! Op de boerderij worden 100 melkkoeien op een biologische manier gehouden. Naast melkkoeien hebben ze ook nog zo’n 100 stuks jongvee. En nu komt de reden waarom jij echt een keer deze boerderij zou moeten bezoeken.

Bij BoerenGolf “Het Landschap” organiseren ze allerlei originele activiteiten zoals boerengolf, frisbeegolf, boerenlympics. Voor wie een dag in de schoenen van de boer wil staan is er een spoedworkshop boer of boerin. Ook de rondleiding is zeker de moeite waard om deze boerderij te bezoeken.
Meer over dit dagje uit lees je hier

Bij de boer in Drenthe

Kinderboerderij met speeltuin en terras

Tussen de dorpjes Fluitenberg en Echten ligt Hoeve Sonneclaer. Een gezellige boerencamping waar je ook van harte welkom bent voor een dagje uit. Er is een dierenweide met konijnen, varkens en kippen en een leuk speeltuintje. Terwijl de kinderen zich uitleven geniet jij van een lekker kopje koffie of thee op het terras. De kans is heel erg groot dat je je bezoek aan deze boerderij afsluit met een ambachtelijk biologisch ijsje!
Meer over deze boerderij lees je hier

Bij de boer in Overijssel

Ontmoeten, wandelen en high teaen op de alpacaboerderij!


Sinds 2020 is Rouveen een dorpje in Overijssel een mooie alpacaboerderij rijker. Namelijk Alpa Farm Rouveen. Op deze boerderij lopen échte artiesten rond. Genaamd Elvis, George, Michael, Madonna en Elton. Dé alpaca’s van deze boerderij!
Op deze alpacaboerderij worden diverse activiteiten georganiseerd. Van een Feed & Greet, alpacawandeling tot aan een high tea met alpaca’s.
Lees hier meer over deze alpacaboerderij

Bij de boer in Overijssel

Kraak de code in de doolhof

In het Overijsselse dorpje Lemelerveld ligt het melkveebedrijf van familie de Vos. Zodra het maïs hoog genoeg is kun je je lol op in het maïsdoolhof van maar liefst 8 voetbalvelden groot. Het is niet alleen een doolhof maar er zit ook een leuke speuropdracht in verwerkt. Dit belooft een erg leuke en spannende middag te gaan worden! Weet jij de kluis te kraken? Voor de echte stoere kids onder ons wordt er in september een spannende spooktocht georganiseerd. Grr…. Griezelen. Lees hier meer over deze leuke locatie in Overijssel.

Bij de boer in Overijssel

Escaperoom: doorbreek de vloek en red de boerderij

Ben jij liefhebber van escaperooms en van het boerenleven? Bezoek dan Escaperoom Hof te Langelo in Haaksbergen: een escaperoom op een melkveehouderij, waar je uit een melkstal moet ontsnappen en de vloek moet doorbreken! Wanneer het is gelukt, word je rijkelijk beloond. Je mag op de boerderij rondkijken en de lieve kalfjes bewonderen. Is het je niet gelukt? Geen zorgen, ook dan mag je natuurlijk de kalfjes aaien.

Als je Escaperoom Hof te Langelo bezoekt, word je met je teamgenoten hartelijk ontvangen door Henk en Yolanda. Zij vertellen je alles over de boerderij, de escaperoom en natuurlijk de vloek die jullie hopelijk gaan doorbreken!
Meer over dit dagje uit lees je hier


Bij de boer in Friesland

Ontdek hoe het er aan toe gaat op een kaasboerderij

In het hart van Friesland in het dorpje Tijnje ligt Kaasboerderij de Deelen. Al sinds 1976 maken ze hier op ambachtelijke wijze kaas van de melk van hun eigen koeien. Deze kaasboerderij kun je ook een échte beleefboerderij noemen! Er is een speciale beleefroute gemaakt voor kinderen, papa’s, mama’s, opa’s en oma’s zodat je middels informatie en opdrachten veel leert over de kaasboerderij. Tijdens de beleefroute krijg je informatie van alle onderdelen van de boerderij. Kom je langs de kaasmakerij en rijpingsruimte. Zodat je ook ziet hoe de kaas gemaakt wordt. Een leuk en leerzaam uitje. Lees hier meer over Kaasboerderij de Deelen


Bij de boer in Friesland

Speuren met kinderen in het maisdoolhof

In het mooie dorpje Wervershoof in West-Friesland staat tussen de weilanden en tegen het IJsselmeer de boerderij van Otto en Manon.
Op deze boerderij hebben ze in het seizoen een mooi groot maisdoolhof. Otto en Manon hebben hierin twee verschillen speurtochten verwerkt. Een boerderij tour voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar. En voor kinderen vanaf 7 jaar is er de speurtocht “Kraak de Code”. En pas wel op… want je moet niet alleen de code kraken je moet ook goed de weg weten te vinden!
Maak de dag compleet met een rondje langs de dieren, een bezoek aan de streekwinkel en strijk neer op de picknicktafels voor een boerenijsje, sap of koffie/thee met uitzicht op de landerijen. Geniet ze! Lees hier meer over Streekwinkel Smit

Bij de boer in Gelderland

Een leuke en leerzame dag op de boerderij

Bij melkveehouderij en bezoekboerderij De Weiden in de Achterhoek proeft je gezin het echte boerenleven. De boerderij wordt gerund door Bennie en Monique Weiden: hij is melkveehouder en zij is (paarden)coach. Ze vertellen je graag alles over hun werk op de boerderij, waar ze terecht ontzettend trots op zijn. Én ze hebben een leuke en leerzame speurtocht gemaakt die je kunt doen met kinderen.
Lees hier meer over deze boerderij


Bij de boer in Noord-Brabant

Koeknuffelen

In het Brabantse dorpje Riel ligt de kleinschalige sfeervolle beleefboerderij Van ’t Zandeind. Een mooi familiebedrijf waar je terecht kunt voor (h)eerlijke producten, een dagje uit en voor je vakantie. Verblijf je niet op de camping? Dan ben je óók van harte welkom. Op het gezellige boerenterras, voor wat lekkers te drinken of voor een ijsje. Maar je kunt je ook inschrijven voor de workshop koeknuffelen. Een knuffel van een koe. Hoe leuk is dat?!
Lees hier meer over deze boerderij

Bij de boer in Noord-Brabant

Een échte beleefboerderij in Sint-Oedenroede

In het Brabantse dorpje Sint-Oedenrode ligt beleefboerderij Bij Kato. En dat is niet zomaar een varkensboerderij, hier is echt van alles te doen! Van biggetjes knuffelen, bootcampen, brijvoer maken, boerderijtour, BBQ-en tot aan vergaderen. Hier beleef je het écht.
Wil je graag weten hoe het er op de varkensboerderij aan toe gaat? Bij Kato heeft van hun boerderij een complete beleefboerderij gemaakt. Doreen en Marcel vinden het belangrijk om het verhaal achter de varkensboerderij te vertellen. Als je hier een dag bent geweest ga je met veel kennis naar huis. De beleefboerderij is voor kinderen leuk maar óók zeker voor volwassenen!
Lees hier meer over over Bij Kato


Kijk eens Waleuk

Bij de boer in Noord-Brabant

Deze boerderij in Waalwijk heeft wel een heel erg toepasselijke naam, want hier is het écht leuk! Een naam zoals Walekker zou ook zeker niet gek zijn, naast dat je hier heerlijk kunt spelen, blijven slapen en genieten op het terras kun je hier ook terecht voor (h)eerlijke producten. Ook als je hier niet overnacht ben je hier van harte welkom voor een dagje uit! Esther en Pieter heten je van harte welkom op hun Recreatie- & Kampeerboerderij Waleuk in Noord-Brabant.
Bij Waleuk zullen de kinderen zich niet snel vervelen! Spelen in een grote natuurspeeltuin met tunnel en boomstam-stappen, springen op de grote air-trampoline, heen en weer slingeren over de kabelbaan, glijden van de glijbaan of klimmen en klauteren op de speelrekken. En voor de boertjes in spé is er ook een stoere tractor- skelterbaan gemaakt in de voormalige sleufsilo. En er is nog veel meer zoals wat dat je van midgetgolf, buffelgolf of dwalen in het maisdoolhof. Lees hier meer over Waleuk


Bij de boer in Noord-Brabant

Pluk je Geluk in de pluktuin


In het dorpje Oosteind ligt de mooie boerderij Rijsdijkhoeve. Op deze boerderij heeft Lenneke haar twee passies samengevoegd: de liefde voor de koeien en haar creativiteit met bloemen. Temidden van de uitgestrekte weilanden ligt de pluktuin van Lovely Living, heel toepasselijk ‘Pluk je Geluk’ genaamd. In de zomermaanden juli en augustus kun je hier heerlijk rondstruinen tussen de prachtige, kleurrijke bloemen en mag je dus nog je eigen boeketje plukken ook. Sinds kort staat er op de Rijsdijkhoeve ook een sfeervolle hooiberg waar je verse rauwe melk of een softijsje kunt tappen. Mmm… lekker van de weidekoeien.
Lees hier meer over Lovely Living


Bij de boer in Utrecht

Eten, rusten, leren en vooral genieten op de boerderij!


In het dorpje Westbroek ligt de biologische boerderij van Rutger en Christianne. Boerderij ‘De Bonte Parels’ is niet zomaar een boerderij! Want heb jij wel eens van een koeWARKbar gehoord? Nou, hier is het heel normaal dat mensen het erf op komen en naar de koeWarbar lopen om lekkere verse kwark uit te kiezen en daar hun eigen topping voorbij uit te kiezen! En schijnbaar is het zo dat als je deze kwark eenmaal op hebt dat de kans héél groot is dat je hier vaker komt om ervan te genieten. Combineer dit met een bezoekje aan de boerderij en neem plaats op het gezellige terras.
Wil jij graag zelf de boerderij ontdekken? Dat kan doormiddel van een speurtocht en audiotour. Zo kom je toch van alles te weten over de boerderij. Heb je nog vragen dan staan Rutger en Christianne natuurlijk altijd nog graag te woord.
Meer over deze locatie lees je hier

Bij de boer in Zeeland

Heerlijk tussen de alpaca’s en Falabella paardjes

In het Zeeuwse dorpje Kerkwerve vind je de Alpaca en Falabella Ranch van Sandra. Een walhalla voor wie dol is op alpaca’s en paarden. Op deze Alpaca en Falabella Ranch ben je van harte welkom voor een Meet & Feed of een wandeling met alpaca’s. Ook een potje boerengolf tussen deze bijzondere dieren is hier mogelijk.
Lees hier meer over deze bijzondere locatie


Bij de boer in Zuid-Holland

Zelf groenten oogsten

Bij Beleef het en Eet het! in Strijen, onder de rook van Rotterdam, ben jij zèlf een dagje de boer! Hier mag je namelijk zelf groenten oogsten. Om er vervolgens ‘s avonds thuis een heerlijke maaltijd van in elkaar te flansen. Weten de kids tenminste óók eindelijk, waar de groenten nu ècht vandaan komen. Verder koop je hier honing van de imker, mag je ook nog eens zelf veldbloemen plukken in de pluktuin en, als absolute topper, kun je er genieten van versgebakken frietjes….van eigen aardappelen natuurlijk!
Lees hier meer over deze locatie

Bij de boer in Zuid-Holland

Kinderboerderij, speeltuin en zelf een ijsje tappen

In het Zuid-Holands dorpje Den Bommel in gemeente Goeree Overflakkee ligt Landwinkel ’t Zand. Een mooie Landwinkel waar je ook na afloop van harte welkom bent in de kinderboerderij. In de kinderboerderij lopen de schapen, geiten, konijnen, kippen en kalkoenen vrij rond. Én je kunt hier ook terecht voor een lekker softijsje of milkshake uit de softijsmachine die van eind maart tot en met de herfstvakantie. In alle rust even genieten op een van de vele picknickbanken. En voor de kinderen is er een leuke speeltuin!
Meer over deze locatie lees je hier

Bij de boer in Zuid-Holland

Chips, chips en nog eens chips

In het dorpje ‘s-Gravendeel ligt boerderij de Hoeksche Hoeve. Op deze boerderij maken ze al meer dan 10 jaar chips. En wat voor chips! Heerlijke Hoeksche chips. Je ziet de chips inmiddels in veel verschillende boerderijwinkels, streekwinkels en speciaalzaken liggen. Sinds kort kun je er ook achter komen hoe het complete proces van pootaardappel tot chips in de zak er uit ziet. Weet jij wat er allemaal komt kijken bij zo’n lekker chipje? Stiekem best wel veel!
Zin in een leuk en leerzaam uitje? Ga dan eens chips maken met je gezin, familie of vrienden.
Bekijk hier meer over deze boerderij

Wil je nog meer tips voor een dagje uit? Bekijk dan hier alle locaties waar je terecht kunt voor een dagje uit