Dompel je onder in het boerenleven bij logeerboerderij De Weiden

Bij melkveehouderij en bezoekboerderij De Weiden in de Achterhoek proeft je gezin het echte boerenleven. De boerderij wordt gerund door Bennie en Monique Weiden: hij is melkveehouder en zij is (paarden)coach. Maar ze zijn bovenal ook een geweldige gastheer en gastvrouw. Tijdens een logeerpartij op de boerderij laten de enthousiaste Bennie en Monique jullie graag kennis maken met alle dieren. Ze vertellen je graag alles over hun werk op de boerderij, waar ze terecht ontzettend trots op zijn. Ook als je hier niet logeert ben je van harte welkom, ze hebben een leuke en leerzame speurtocht die je kunt doen met kinderen.

Overnachten in de Achterhoek

Logeerboerderij De Weiden ligt in het dorpje Beltrum in de Achterhoek, tussen de plaatsen Groenlo en Borculo. Deze omgeving staat bekend om de rust en ruimte. Het is dan ook de ideale locatie voor een vakantie in het groen. Op de boerderij word je omringd door weilanden waar de koeien tot ver in het najaar heerlijk grazen. Tijdens het logeren bij de boer mogen de kinderen met Monique en de hond de koeien ’s avonds uit de wei halen, zodat ze rustig in de stallen kunnen overnachten.

Al het goede komt van De Weiden koeien

Melkveehouderij De Weiden bezit ongeveer 75 gezonde en duurzame koeien, waaronder 50 melkkoeien. De koeien worden goed en liefdevol verzorgd en de melk is dan ook geweldig lekker én duurzaam op de koop toe. Bennie vertelt vol passie over de dieren en zijn werk. Het is voor kinderen een geweldige ervaring om zijn verhalen te horen, meer te weten te komen over de dieren en te leren waar zuivel en vlees echt vandaan komen.

Het beste souvenir: adopteer een koe

Hoe geweldig is dat! Bij logeerboerderij De Weiden kun je voor een vast bedrag per jaar een eigen koe adopteren. Het geld gebruiken Bennie en Monique om de boerderij nog duurzamer te maken. Je kunt de koe natuurlijk volgen tijdens het logeren op de boerderij, maar ook krijg je minstens twee keer per jaar een uitnodiging om je koe te ontmoeten en te zien hoe het met haar gaat.

Op de boerderij wonen ook nog een heleboel andere dieren

Op Boerderij De Weiden wonen niet alleen koeien. Er zijn ook een heleboel andere dieren! De kinderen mogen onder andere de pony’s, kippen, geiten en varkens voeren. Met een beetje geluk zijn er ook pasgeboren dieren om te bewonderen. De kleine avonturiers kunnen met boer Bennie een tochtje op de tractor maken en uiteraard hoort spelen op het erf of in de hooischuur ook tot de mogelijkheden.

Leer jezelf beter kennen via paardencoaching

Naast koeien, nemen paarden en pony’s een belangrijke plek in op de boerderij. Monique runt niet alleen samen met Bennie de melkveehouderij, maar zij is ook gediplomeerd en gecertificeerd paardencoach. Wanneer je even niet goed in je vel zit, je onzeker of angstig voelt, dan bij je van harte welkom bij Monique en de paarden. Op een rustige locatie, midden in de natuur, is er de ruimte voor een ongedwongen gesprek met als doel om jouw leven weer op de rit te krijgen. De paarden en pony’s spelen daarbij een belangrijke rol. Deze pure dieren reageren eerlijk en direct op jouw gedrag en gevoelens en kunnen daarmee waardevolle inzichten bieden.

Dromen op de boerderij

De gezellige accommodatie van De Weiden is geschikt voor maximaal vijf personen en is van alle gemakken voorzien. In de open keuken kun je de lekkerste maaltijden bereiden en ’s avonds is de ruime woonkamer de perfecte plek om te ontspannen na een dag in de buitenlucht. Wil je je eigen hond meenemen? In overleg is je viervoeter ook van harte welkom op de boerderij.

Een avontuurlijk schooluitje

Alle leraren en leraressen opgelet: melkveehouderij De Weiden geeft ook boerderijles. Je kunt met je klas een middag op de boerderij doorbrengen, waar de kinderen alles leren over het boerenleven. Tijdens de les is er ook meer dan voldoende tijd om de koeien te voeren, in het hooi te ravotten en natuurlijk alle schattige dieren op de boerderij te bekijken.

De omgeving van logeerboerderij De Weiden

Er is elke dag weer genoeg te beleven op De Weiden. Mochten jullie tijdens de logeerpartij bij de boer zin hebben in een uitstapje, dan is er ook in de omgeving een hoop te doen. Niet ver van melkveehouderij De Weiden ligt bijvoorbeeld het Hof van Eckberge. Dit is een gezellig belevingspark met binnen- en buitenactiviteiten. Bij slecht weer kun je hier bowlen of lasergamen en bij mooi weer is de dierentuin een aanrader.

Wanneer jullie liever in de natuur zijn, dan is bezoekje aan Kruidenhof te Mallum de moeite waard. Op deze idyllische plek geniet je in de zomermaanden van geurige kruidentuinen, kleurrijke bloemenvelden en een stoere rotstuin.

Op zoek naar waterpret? Ook dat kan. Bij Ultimate Adventures in Borculo kun je bijvoorbeeld kanoën of kajakken op de Berkel met het hele gezin. Daarnaast is het mogelijk om fietsen te huren waarmee je op je gemak de prachtige Achterhoek kunt doorkruisen. Ook Natuurpark De Leemputten staat gerant voor waterplezier. Het park ligt vlak bij de Duitse grens. Hier kun je een waterfiets huren en de schitterende natuur verkennen.

Liever een stads uitstapje? Dan is het historische plaatsje Groenlo een uitstekende keuze. Je vindt hier een prachtig plein met gezellige terrasjes en je kunt het Stadsmuseum en Stadsboerderij Grolle bezoeken.

Boek een boerenvakantie in eigen land

Sta je te trappelen om op de boerderij te logeren? Kijk dan snel of er nog een bedje vrij is. Bennie en Monique zullen jullie met open armen ontvangen!

Nog veel meer informatie over Beltrum op Wikipedia.