Roggel

Berrybrothers

  • Nijken 18, 6088 NR Roggel

Eén grote fruitfamilie

Twee broers en één zus in één bedrijf. Dat maakt dat dit bedrijf met maar liefst 87 hectare grond, dus ongeveer 150 voetbalvelden, een waar succes! Om zo’n groot bedrijf te runnen moet je goed op elkaar afgestemd zijn. En dat zijn Gerco, Nijs en Franciene!

Wie zich afvraagt of de kinderen van Gerco, Nijs en Franciene ook een belangrijke rol hebben of krijgen. Daarop is het antwoord ja, want die keuren maar al te graag de vruchten op het moment dat ze door deze gigantische snoepjeswinkel lopen. Oók een hele belangrijke taak, want het fruit moet natuurlijk wel goed smaken. En wie weet… wat de toekomst brengt.

Voordat Gerco, Nijs en Franciene het bedrijf overnamen stonden vader Jan en moeder Karin dag en nacht klaar voor dit bedrijf wat al meer dan 40 jaar bestaat. De liefde voor het vak zit diep daarom helpen ze hun kinderen nog maar al te graag mee.

Waar koop je het zachtfruit van Berrybrothers?

Zoveel zachtfruit, maar waar gaat dat fruit allemaal naar toe? Het zachtfruit wordt verkocht via hun eigen fruitautomaat in Roggel (Limburg) Maar dat is natuurlijk veel te veel. Daarom hebben ze een samenwerking met de AlbertHeijn. Want de rode bessen van Berrybrothers koop je gewoon in de AH supermarkt bij jou in de buurt. Dus ben je in de supermarkt, neem dan eens een kijkje op de fruitafdeling. En ja, hoor daar staan de mooie rode bessen te pronken.

Boerderijautomaat vol met lekkers!

Rode bessen ouderwets of zuur?

Berrybrothers zetten zich in om het vergeten fruit bij de consument onder de aandacht te brengen. Mensen associëren rode bessen al snel met zure bessen en lopen de rode parels snel weer voorbij. Maar wist je dat er veel recepten zijn waar je rode bessen perfect voor kunt gebruiken? Verwerk wat verassende rode parels in je ontbijt, lunch of diner. Bekijk hier de recepten op de website van Berrybrothers

Rode bes

Het paradepaardje van Berrybrothers. De bessen zijn doorschijnend donkerrood van kleur, stevig van structuur, zoetzuur van smaak, een bron van vitamine C en met passie en door middel van de meest moderne technieken óp ruim 70 hectare geteeld.

En wie denkt dat rode bessen alleen in de zomer beschikbaar zijn heeft het mis want de rode bessen zijn het hele jaar door beschikbaar behalve in april. 

Blauwe bes

Bomvol antioxidanten, met een knapperige ‘bite’, sappig en zoet van smaak, blauw van kleur met het bekende witte waslaagje, kleurloos vruchtvlees, stevig van structuur, met liefde geteeld en met de hand geplukt. De blauwe bessen zijn beschikbaar van mei tot en met oktober.

Witte bes

Gouden pareltjes. Mooi wit goud van kleur, stevig van structuur, zoet van smaak, een echt zusje van het paradepaardje, maar ook een nicheproduct. De witte bessen zijn beschikbaar van juli tot en met december.

Zwarte bes

Donkerpaars tot zwart van kleur, stevig van structuur, zoet van smaak en de held van het cassis drankje. De zwarte bessen zijn alleen beschikbaar in juli.

Frambozen

Egaal rood-roze met een holle kern, fluweelzacht, een cluster van kleine vruchtjes, zoet van smaak, sappige structuur, boordevol vezels, zomervrucht bij uitstek en vanuit ons specialisme geteeld op onze eigen velden. Frambozen zijn beschikbaar van mei tot en met oktober.

Bramen

Een zachte vrucht, zoetzuur van smaak, glanzend en paarszwart van kleur, heerlijk sappig, opgebouwd uit deelvruchtjes, rijk aan mineralen en met behulp van moderne technieken bij ons in eigen huis geteeld. De bramen zijn beschikbaar van mei tot en met december.

Ben jij benieuwd hoe het zachtfruit van Berrybrothers smaak? Breng een bezoek aan de fruitautomaat of ga naar de Albert Heijn supermarkt bij jou in de buurt voor de rode bessen.

Nog veel meer informatie over Roggel op Wikipedia.

Roggel

Berrybrothers

  • Nijken 18, 6088 NR Roggel