De Regge-Vallei

Card image cap

Den Ham
Overijssel

De Regge-Vallei

Prijzen en boeken

Overnachten met je eigen kampeermiddel, in een glamping tent of in één van de boerderijappartementen

In het mooie Twente in het dorpje Den Ham ligt de camping van Familie Van der Linden, genaamd De Regge-Vallei. Zodra je aankomt op deze camping ervaar je meteen de rust. Wat vooral opvalt zijn de vogeltjes die fluiten, mensen die voorbijfietsen en genieten van de natuur. En dat is niet gek want je bevindt je hier in een heel mooi stukje Nederland! Echt even weg van de massa. De Regge-Vallei is een fijne locatie voor gezinnen maar ook voor volwassenen én voor honden want ook die zijn aangelijnd van harte welkom.

Kampeerplekken met uitzicht op de koeien

De kampeervelden zijn zo ingedeeld dat je de keuze hebt of je de gezelligheid van je buren opzoekt of juist kiest voor wat meer privacy. Je hebt zelfs kampeerplekken met uitzicht op een koeienweide. Je kunt hier verblijven met je eigen tent, caravan of camper. Heb je geen eigen kampeermiddel? Of vind je het prettig als de tent al voor je klaar staat bij aankomst? Dan zijn er ook 2- en 4/6 persoons safaritenten en belltenten. Wil je graag op deze mooie plek overnachten maar heb je toch liever de luxe van muren om je heen? Ook dan ben je hier aan het juiste adres want er zijn ook enkele boerderijappartementen.

Van tractorstalling naar een gezamenlijke binnenruimte

Wat deze camping zo uniek maakt is dat de enorm grote schuur waar vroeger de tractoren stonden omgebouwd is tot een ideale binnenruimte voor jong en oud. Leuk detail, het hout dat hiervoor gebruikt is komt van de bomen die vroeger op het erf stonden. In deze grote gezamenlijke ruimte speel je een spelletje of borrel je gezellig met je campingvrienden bij wat minder goed weer.

Voor kinderen is dit een walhalla want die kunnen zich hier helemaal uitleven. Er is een trampoline, een grote ballenbak, er liggen allerlei gezelschapspelletjes en speelgoed. Kortom, zelf speelgoed meenemen is hier dus niet nodig. Ook staan er allerlei boeken die je kunt lezen. Oudere kinderen of volwassenen kunnen zich in de binnenruimte ook prima vermaken. Er staat een biljarttafel, tafelvoetbal, sjoelbak en een tafeltennistafel. Op een regenachtige dag zie je dan ook dat mensen elkaar opzoeken in de schuur. Het is ook wel knus om in de schuur samen te zijn, terwijl de regendruppels op het dak vallen.

Voor bierliefhebbers worden er in het seizoen bierproeverijen georganiseerd met een plaatselijke bierbrouwerij. Hoef jij de camping niet af, want de bierbrouwerij komt gewoon naar de camping toe. Hoe fijn is dat?

Kinderen kunnen zich helemaal uitleven

De vele fietsjes, de skelters, de binnenruimte, de schommels, de trampoline buiten, rekstokken, de hut, het speelhuisje en de glijbaan, daar zullen de kinderen wel even zoet mee zijn! Lekker een potje voetballen op het grasveld met voetbaldoel, een badmintonnet zorgt ervoor dat er voor ieder wat wils is. Doordat de kinderen zich zo goed vermaken, is het voor jullie ook wel eens fijn om met de beentjes omhoog te gaan zitten en te genieten van een goed boek of om even niks te doen. Écht vakantie. Want als de kinderen genieten, dan geniet je zelf ook.

Het is geen actieve boerderij meer maar de boer zul je hier regelmatig nog over het erf rond zien lopen in zijn blauwe overall. Wil je graag een boerderij bezoeken dan zijn er wel erg veel boerderijen in de omgeving. Breng een bezoek aan bijvoorbeeld een kaasboerderij of ijsboerderij. Je kunt ook zelf aardbeien plukken, een theetje drinken of een wijntje drinken bij de wijnboerderij.

Er zijn ook allerlei andere uitjes in de omgeving zoals het Attractiepark Hellendoorn of Attractiepark Slagharen. Op de camping zijn genoeg foldertjes te vinden met tips voor een dagje uit. En als het lekker weer is moet je ook zeker niet vergeten om een bezoek te brengen aan het buitenzwembad dat aan het einde van de straat ligt.

Ideale bestemming voor een fietsvakantie

In de omgeving van Twenterand zijn diverse prachtige fietsroutes. De Regge-Vallei is ook een Rustpunt, ideaal om even bij te komen tijdens je fietstocht. Hier liggen diverse plattegronden met fietsroutes waar je gebruik van mag maken als je hier verblijft. Op de camping is een plek gereserveerd waar de fietsen overkapt weggezet en opgeladen kunnen worden, zodat je fiets niet nat wordt tijdens je vakantie Bij De Regge-Vallei.

Enthousiast geworden over deze locatie? Bekijk hier of er nog een plekje beschikbaar is. Familie Van der Linden ontvangt je graag! Zoekdeboer is hier zelf ook geweest. Deze blog volgt binnenkort.

Nog veel meer informatie over Den Ham op Wikipedia.

Card image cap

Den Ham
Overijssel

De Regge-Vallei

Prijzen en boeken