Elsbroekerwei

  • Leidsestraat 189, 2182 DM Hillegom

Elsbroekerwei

  • Leidsestraat 189, 2182 DM Hillegom

Boerderijwinkel Elsbroekerwei in Hillegom

Op het laatste stukje overgebleven open Elsbroekerpolder tref je vrij lopende blaarkopkoeien. Deze worden gehouden door Elsbroekerwei, het boerenbedrijf van de zevende generatie familie Zeestraten. De Blaarkopkoe is een natuurlijk ras dat zich sinds de 14de eeuw in Nederland begeeft en zijn niet doorgefokt. De kalveren ontwikkelen zich bij hun moeder in de wei. Dit op een natuurlijke manier waarbij geen kunstmest en krachtvoer gebruikt wordt. Dit alles proef je terug in het Blaarkop rundvlees dat op de boerderijwinkel in Hillegom wordt verkocht. Het assortiment bestaat onder andere uit biefstuk, entrecote, ribeye, tournedos, rundergehakt, rundersaucijzen en lekkere hapjes voor bij de borrel. Maar er is nog veel meer te ontdekken, zo verkoopt de winkel ook diverse streekproducten van andere boeren.

Het agrarisch is al zeven generaties gevestigd in de Elsbroekerpolder in Hillegom. Naast de veehouderij hebben ze ook nog een bloembollenkwekerij. Waar ze in het begin hun boerderijwinkel opende op 2 dagen hebben ze nu voortaan 5 dagen in de week de deuren geopend. De stal van de verbouwde boerderij Helena’s Hoeve,  is ingericht als winkel.

Naast het mooie vlees van Blaarkop koeien verkopen ze ook biologische kip (Polderhoen), hertenvlees uit de duinen en ganzenvlees (Gewilde Gans). Uiteraard is er ook verse boerenzuivel en echte roomboter van blaarkopkoeien, maar ook biologische Wilde Weidekaas, echte Leidse kaas van de Sophiahoeve, biologische geitenkaas van Van Dorp en verse eieren. Kortom, een compleet assortiment aan biologische-, natuur- en streekproducten.

Biologisch Groenten- en fruitpakketten

Bij Elsbroekerwei verkopen ze verse biologisch groente en/of fruitpakketten. Dat doen ze in samenwerking met Kievit uit Katwijk. De groente- en fruitpakketten worden elke vrijdag vers bij Elsbroekerwei geleverd en kunnen tijdens de openingstijden opgehaald worden.  De pakketten dienen een week van tevoren besteld te worden.

Basispakket met groenten

In het basispakket zitten alle denkbare groenten. Kievit zorgt voor een afwisselend en een aantrekkelijk pakket. Met dit pakket heb je groente in huis voor 4 à 5 dagen.

Superpakket met groenten

In het superpakket zitten vooral de luxe en toegankelijke groenten. Het pakket is tevens wat rijker aangekleed. Met dit pakket heb je groente in huis voor 4 à 5 dagen.

Combipakket met groenten én fruit

Het combipakket is er voor drukke mensen die minder vaak willen koken. In het pakket zitten dezelfde groenten als in het superpakket, alleen bevat dit pakket minder porties. Met dit pakket heb je groente in huis voor 2 à 3 dagen en wordt aangevuld met fruit.

Wil je meer weten over de groentepakketten? 

Elserboekwei ligt in Hillegom. Hillegom is een dorp en gemeente in de Bollenstreek in de Nederlandse provincie Zuid-Holland.

Nog veel meer informatie over Hillegom op Wikipedia.

Sfeerimpressie

Andere boerderijen in de provincie Zuid-Holland