Lattrop-Breklenkamp
Overijssel

Erfgoed Bossem

Prijzen en boeken

Romantisch, avontuurlijk en luxe overnachten en eten bij de boer

Verscholen in het bos in het Twentse Lattrop-Breklenkamp, ligt het erf van Dennis en Annette genaamd Erfgoed Bossem. Hier staat de historische Saksische boerderij waar je kunt logeren in een rustieke kamer of luxe suite. Maar ook wie wat avontuurlijker wil overnachten kan hier terecht! Daarvoor zijn de sfeervolle lodgetenten met bad tobbe ingericht, geschikt 2 of 6 personen. Voor een zeer unieke beleving zijn er tiny houses, deze noemen ze de sterrenkubussen, gebouwd. Als je binnen in de tiny house staat begrijp je waarom! Je kijkt hier vanuit je bed zo naar de sterrenhemel. Hoe romantisch wil je het hebben?  

De combinatie van de mooie boerderij en de kookkunsten van Chefkok Leen zorgen ervoor dat deze locatie ook regelmatig afgehuurd wordt voor een intieme bruiloft of andere feestelijke gelegenheid. Op zo’n fijne plek met een restaurant waar ze met pure producten koken is dat natuurlijk ideaal! Ook voor een zakelijke bijeenkomst is dit een perfecte locatie. Even weg uit de werksfeer, vergaderen en eten op een unieke locatie. Dat gaat zeker meer inspiratie opleveren. Je kunt er zelfs met een groep overnachten!

In het Twentse Lattrop-Breklenkamp, vlakbij het historische stadje Ootmarsum. Net buiten Lattrop ligt Erfgoed Bossem dat van generatie op generatie overgaat. Bio boer Dennis houdt hier Brandrode runderen. Ze lopen lekker buiten op het mooie coulisselandschap van Noordoost-Twente, hét landgoed van Nederland. Een plaatje om te zien! Jou laten proeven, ruiken, horen, zien en voelen hoe heerlijk het landleven is: dat is wat Dennis en Annette drijft. Om deze reden hebben ze een sfeervol restaurant, vergaderlocatie en meerdere overnachtingsmogelijkheden gecreëerd.

Vergaderen op een unieke locatie

Bij Erfgoed Bossem kun je ook voor een vergadering terecht! Ze hebben meerdere locaties. Zo kun je vergaderen in De Deel, de oorspronkelijke koeienstal wat nu de centrale ontmoetingsplek met grote openhaard is; De authentieke Veurkamer, van oudsher alleen gebruikt voor belangrijke momenten;Het stoere Proeflokaal met een heerlijke uitloop naar buiten; De ruime Hooizolder: licht, rustig en multifunctioneel.

Op culinaire rondreis

Laat je in de watten leggen door Chefkok Leen en zijn team. Het is niet de Chefkok die bepaalt wat er op het bord komt, maar het seizoen. Natuurlijk maakt hij wel de keuze wat het uiteindelijk gaat worden, maar het seizoen is leidend. Elke zaterdagavond zet het creatief team zich in om tijdens de Twentse table d’hôte de gasten te verassen met iets bijzonders.

Na een uitgebreide uitleg van Boer Dennis, die runderen en bijen houdt op het erf is het tijd om het Brandrode Rund van de eigen bio-boerderij te proeven en de andere kwaliteitsingrediënten uit de nabije omgeving. Wie denkt, ik sla liever het vlees over. Geen probleem want vegetarisch verrassen kan Chefkok Leen ook heel goed.

Eenvoudiger qua opzet maar zeker ook culinaire verwennerij is Bossems Tafel op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. En kinderen, die zijn ook van harte welkom om aan te schuiven. Wil je thuis genieten van de mooie producten? Bestel het vlees dan online via de webwinkel.

In het seizoen ben je ook op andere dagen welkom om te genieten van de kookkunsten en de ambiance van Erfgoed Bossem! Hiervoor kun je de kalender bekijken.

Krijg je maar geen genoeg van deze locatie? Dan blijf je er toch gewoon slapen!

Logeren bij de boer op hotelniveau

In de oorspronkelijke Saksische boerderij kun je logeren in een rustieke kamer of luxe suite. Het persoonlijke ´logeren bij de boer´ combineert hier uitstekend met het comfort en de verzorging op hotelniveau.

Wakker worden van de fluitende vogeltjes

Wil je dichterbij de natuur? Met een avontuurlijk tintje? Kies dan voor één van de volledig en sfeervol ingerichte lodgetenten (safaritenen) mét eigen houten badtobbe! Er zijn 2-persoons tenten en gezinstenten.

Samen slapen, dromen en ontwaken onder een magische sterrenhemel

Of ga je op deze donkere plek genieten van de overweldigende sterrenhemel? Zo vanuit bed! Dat kan in een unieke Sterrenkubus. Met zijn gedurfd design en doordachte functionaliteit verblijf je op een bijzondere manier op het platteland, midden in de natuur.

Met je team, vrienden, familie, zakelijke partners er even lekker tussen uit.

Een dag genieten op Erfgoed Bossem met een groep kan ook al!  Er zijn diverse activiteiten waar je uit kunt kiezen zoals culinaire- en actieve activiteiten en activiteiten met dieren. Je moet hierbij denken aan activiteiten zoals: wandelen, fietsen, kanovaren, Shooting Adventure, terreinrijden met een Land Rover, Twents klootscheet’n, trekkerrit door Twente of mee op koesafari met boer Dennis. Een brandrode proeftocht of een volledig verzorgde picknick. Voor een gezelschap vanaf 8 personen stellen ze met plezier een passend programma samen voor een leuk dagje uit, waarbij jullie kunnen proeven, ruiken, horen, zien en voelen hoe heerlijk het landleven is.

Enthousiast geworden over Erfgoed Bossem? Dennis, Annette en hun team ontvangen je graag!

Nog veel meer informatie over Lattrop-Breklenkamp op Wikipedia.

Lattrop-Breklenkamp
Overijssel

Erfgoed Bossem

Prijzen en boeken