Bakkums Boetje

  • Middenweg 452, 1704 BK Heerhugowaard

Bakkums Boetje

  • Middenweg 452, 1704 BK Heerhugowaard

Winkelen in ‘t schuurtje doe je bij Bakkums Boetje

Bakkums Boetje: gewoon, leuk, lekker! Dat is de slogan van Susan en haar teler Niels, met wie ze ook getrouwd is. Na jarenlang slechts een paar producten vanuit een verkoopkar verkocht te hebben, begonnen zij in 2014 met hun ‘boetje’ in Heerhugowaard, bijna in de kop van Noord-Holland. Boetje is Westfries voor schuurtje. Maar laat dat ‘tje’ maar weg…..

In deze mooie, ruime boerderijwinkel kun je terecht voor groenten, fruit en aardappelen, zuivel en kaas, tulpen en pioenrozen, buitenplanten en kerstbomen, streekproducten en cadeaupakketten. Kortom: Susan en Niels zijn van alle markten thuis!

Het groene goud van eigen bodem

De trots van het bedrijf? Dat zijn toch wel de groene asperges. Van circa april tot en met juni worden deze geoogst van eigen grond en verkocht in Bakkums Boetje. Het witte goud verkopen ze hier overigens ook! Deze zijn echter afkomstig uit Brabant.

groene-asperges

Behalve asperges, telen Susan en Niels ook diverse koolsoorten, zoals rode, witte en spitskool, en een aantal aardappelrassen. Wat ze bij Bakkums Boetje zelf niet telen, komt bij ondernemers uit de omgeving vandaan. Zo vind je in de boerderijwinkel ook nog aardbeien, kersen en bessen, wortelen, komkommer en uien, bloemkool en boerenkool, witlof en bonen, pompoen, sla en eieren.

Het seizoen bepaalt welke producten er aanwezig zijn en de openingstijden passen zich aan aan het seizoen.

Tulpen uit….Heerhugowaard!

Ook voor bloemen en planten kun je bij Bakkums Boetje terecht. Wat dacht je van Bakkums Boetje Bollenpakket? Hierbij zitten de tulpen nog in hun bol! Plaats het boeket in een mooie schaal of laat het plastic eromheen als vaas. Ook kunnen ze buiten staan, in een stevige pot. Doordat de boeketten op ambachtelijke wijze gebonden zijn, zullen zij zeker blijven staan.

De pioenrozen komen bij neef Erik vandaan. Verder vind je hier nog diverse soorten buitenplanten, zoals kleurrijke hortensia’s, mooie viooltjes, geurende narcissen in het voorjaar en pompoenen in de herfst. Ook zijn er complete mooi opgemaakte plantenbakken verkrijgbaar.

tulpenbollen1

En om het feest helemáál compleet te maken, kun je hier in december ook nog eens terecht voor kerstbomen. Nordmannen in alle soorten en maten staan dan verspreid over het terrein. Regelmatig worden hier sfeervolle festiviteiten omheen georganiseerd. Denk aan glühwein en koffie met gezellige muziek in het Kool Café van Bakkums Boetje. En lekkere kip van het spit. Ook is er een jaarlijkse Winterfair.

Heerlijke streekproducten bij Bakkums Boetje

Door samen te werken met collega’s uit de omgeving kunnen Susan en Niels bij hun boetje nog véél meer aanbieden aan hun klanten, namelijk heerlijke en originele streekproducten.

Zo vind je er (geiten)kaas van meerdere kaasboerderijen, diverse soorten mosterd en jam, en huisgemaakte pinda- en notenkazen. Geniet van lekkere tripel en blond biertjes van de lokale bierbrouwerij of van wijn en bubbels uit de wijngaard. De maalderij levert bakmixen en koekjes, en ketchup en tomatensaus komen van de Ketchupfabriek. Verder vind je er heerlijke slagroomtruffels en Zaanse chocolade, De Beste Drop Ooit, en kun je genieten van een romig boerenijsje.

streekproducten

De cadeaupakketten van Bakkums Boetje

Met zulke unieke streekproducten kan het natuurlijk niet anders dan dat je bij Bakkums Boetje óók voor leuke cadeaupakketten terecht kunt. Wil je iemand dus iets bijzonders geven voor een verjaardag of andere gelegenheid? Dan zul je het hier zeker vinden!

Ook stellen Susan en Niels graag de mooiste kerstpakketten voor je samen, groot of klein, eentje of heel veel…..alles kan geheel naar eigen wens geregeld worden. En als je er dan tóch bent, neem dan gelijk zo’n mooie Nordmann kerstboom mee!

En aangezien Moederdag precies in de aspergetijd valt, kun je je moeder met een smaakvol aspergepakket verrassen, gevuld met ham, ei, saus, aardappelen, wijn, zalm en pasta. Ook aspergekookboeken zijn verkrijgbaar, leuk om erbij te geven. Op de website van Bakkums Boetje vind je trouwens ook heerlijke recepten voor asperges en andere lekkere gerechten.

Heb je nu zelf een lekker recept, dat je met de rest van West-Friesland wilt delen? Stuur het dan gerust in en wie weet, komt het op de website!

Houd je moeder niet van asperges? Geen zorgen, er kunnen ook andere lekkere pakketten samengesteld worden, bijvoorbeeld een aardbeienpakket.

Het seizoen bepaalt alles

De openingstijden van Bakkums Boetje zijn afhankelijk van het seizoen. Op zondag is het boetje sowieso gesloten. Máár….bij het boetje vind je ook nog een (gekoelde) verkoopautomaat, die wèl zeven dagen per week èn ‘s avonds tot je beschikking staat.

Ook de voormalige verkoopkar staat er nog, gevuld met mooie planten of aardappelen en groenten. Ook dit wisselt per seizoen.

Nog veel meer informatie over Heerhugowaard op Wikipedia.

Andere boerderijen in de provincie Noord-Holland

Noord-Holland