IJsboerderij de Koehoorn in Zeeland
In 2000 zijn ze bij IJsboerderij de Koehoorn begonnen met het maken van ijs van dagverse melk van eigen koeien. Een deel van de melk wordt omgezet in boerenijs, het andere deel van de melk wordt geleverd aan de melkfabriek.
Aan het ijs worden geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen toegevoegd en het voldoet aan alle kwaliteitseisen van het COKZ en de Keuringsdienst van Waren. Ze maken onder andere diverse soorten roomijs, sorbetijs en yoghurtijs. Deze hebben allen hun eigen karakteristieke smaak. Ook maken ze diverse soorten ijstaarten voor allerlei gelegenheden, ook bruids-ijstaarten.
Vruchtenijs op roombasis
Het vruchtensorbetijs wordt gemaakt van verse vruchten. Deze vruchten worden zonder enige bewerking verwerkt. Niet alle ijs-smaken zijn standaard het hele jaar verkrijgbaar. Voor de particulierenverkoop in de zomer hebben ze diverse smaken op voorraad. Voor de horeca kan ijs op bestelling worden gemaakt.Ā Het ijs is verkrijgbaar in literbakken, 2,5 liter, 5 liter, en ijstaarten.
Nog veel meer informatie over Meliskerke op Wikipedia.