De Maargies Hoeve

Card image cap

Kallenkote
Overijssel

De Maargies Hoeve

Prijzen en boeken

Lekker theeleuten, een knalfeest vieren of overnachten in de wei met Nonononon

Bij De Maargies Hoeve in het dorpje Kallenkote in Overijssel vind je werkelijk alles op één boerderij. Op de zorgboerderij bieden ze mensen met een beperking een mooie dagbesteding aan. Dit doen ze door hun zorgdeelnemers mee te laten werken op de boerderij, in de theeschenkerij maar ook in de boerderijwinkel! En het leuke is, dat iedereen hier welkom is. Of je nu met je collega’s wil vergaderen, een feestje wil vieren met je vrienden of wil trouwen in het kleine kerkje. Het is hier geen enkel probleem! En…je kunt hier zelfs blijven slapen in een knusse pipowagen midden in het weiland met ezel Nononono.

In de jaren dertig van de vorige eeuw werd met 12 koeien gestart. Inmiddels hebben ze 370 koeien en 200 stuks jongevee. En naast de boerderij hebben ze allerlei nevenactiviteiten.

Rondstruinen in de boerderijwinkel

Bij De Maargies Hoeve hebben ze de afgelopen jaren zeker niet stil gezeten. Zo is recent (in september 2021) een prachtig ingerichte boerderijwinkel geopend. In de boerderijwinkel kun je terecht voor heerlijke eigengemaakte zuivelproducten. Zo wordt bijvoorbeeld de melk tot yoghurt, vla, hangop, chocolademelk, karnemelk, kefir en boter verwerkt. Tevens verkopen ze eerlijk en puur vlees van hun eigen koeien en varkens.

Ook is zijn er verse groenten en fruit verkrijgbaar, deels uit hun eigen tuin. Daarnaast verkopen ze ambachtelijke producten zoals biologische kaas, honing, dipsauzen en bakmixen. Maar ook vele soorten thee, noten, gedroogde vruchten, chocolade, wijnen, likeuren en mooie cadeau artikelen. Uiteraard ontbreken de houtproducten die met zorg op de houtbewerking zijn gemaakt niet.  

In 2010 hebben ze een gezellige theeschenkerij geopend waar je terecht kunt voor een lekker kopje koffie/thee, een glaasje fris of een heerlijk wijntje/biertje. De theeschenkerij en de boerderijwinkel zijn onderdeel van de zorgboerderij. Onder deskundige begeleiding helpen de zorgdeelnemers mee in de keuken of in de bediening.

Bij De Maargies Hoeve weten ze wel hoe je een feestje bouwt!

De Maargies Hoeve is ook nog eens een perfecte en sfeervolle feestlocatie! Het is ook erg fijn dat je je geen zorgen hoeft te maken over het eten. Je kunt de feestlocatie namelijk afhuren en daarbij een complete lunch, buffet, barbecue of allerlei hapjes laten verzorgen. Wel zo makkelijk, toch?!

Voor de kinderen is er ook genoeg te doen! Ze kunnen lekker klimmen op het speeltoestel, knuffelen met dieren of springen op het springkussen. Of met de hele familie in de paardentram. Nou ja, je kunt het beter een tractortram noemen want er staan geen paarden voor maar een machtige tractor!

Bij De Maargies Hoeve zorgen ze gewoon dat jouw verjaardag, familiedag, zakelijke bijeenkomst, personeelsuitje of huwelijksfeest een dag is om niet snel te vergeten!

Té gekke kinderfeestjes

Een kinderfeestje op de boerderij dat blijft toch altijd iets waar nog lang over nagepraat wordt! Bij De Maargies Hoeve organiseren ze ook té gekke kinderfeestjes. Lekker spelen op de boerderij, rond racen op één van de stoere skelters en deelnemen aan een spannende speurtocht. En.. even bijkomen onder het genot van een hapje en drankje in de gezellige skybox waar je uitzicht hebt over de koeien. 

The sky is the limit

Vanaf de skybox heb je een prachtig uitzicht op de stal en de polder. De sfeervolle skybox is perfect om af te huren voor een vergadering, cursus of een leuke workshop. Wat dacht je van een babyshower boven de dames… wel erg toepasselijk toch?!

 Slapen in het weiland met ezeltje Nonononon

Terwijl het ezeltje Nononono lekker in de wei staat de grazen, loop jij in hetzelfde weiland naar je knusse verblijf. Midden in het weiland staat een pipowagen waar jij in mag slapen. De frisgroene ramen en groene gordijntjes springen meteen in het oog. In de pipowagen is een bedstee voor drie personen, een bedbank die uitgeklapt kan worden tot een vierde bed, een tafeltje en zelfs een heel klein keukentje. Een knus, romantisch verblijf midden in het weiland waar de ezel lekker rondloopt. Hoe mooi wil je het hebben?

Trouwen in een knus kerkje

Aan de achterkant van De Maargies Hoeve, direct achter de groentetuin, bevindt zich een heel klein kerkje dat gebouwd is met hulp van een aantal zorgdeelnemers. Het kerkje dat valt in de categorie ‘klein maar fijn’ heeft bij de opening in april 2014 de naam ‘Kallenkerkje’ gekregen.  Het is niet verbonden aan een bepaald geloof, iedereen is er van harte welkom! Een sfeervolle plek om tot rust te komen, een podium voor kleine voorstellingen en concertjes of gewoon een leuke bezienswaardigheid, het ‘Kallenkerkje’ heeft het allemaal. Het kerkje mag ook officieel dienstdoen als trouwlocatie. Heel geschikt voor mensen die hun trouwceremonie klein en intiem willen houden.

BBQ-en en bubbelen in een Ja-koe-zie

Een (tuin)feestje, open dag, optocht, familiedag of een ander leuk evenement? Maak je feestje dan af met een Ja-koe-zie met bubbels en barbecue. Een voormalige mesttank volledig omgebouwd tot een mooie ‘boerenhottub’. De op hout gestookte kachel zorgt ervoor dat het water lekker warm wordt. Bubbels aan, een hapje en een drankje erbij en ontspannen maar.

Bij De Maargies Hoeve zul je je niet snel vervelen maar mocht je toch graag de omgeving ontdekken dan is de Taman Indonesia in Kallenkote erg leuk. Hier vind je een bonte verzameling van ruim 50 verschillende soorten vogels en een aantal kleine Aziatische zoogdieren.

Een romantisch uitje in de buurt van Kallenkote? Dan mag je zeker een bezoek aan het idyllische Giethoorn niet overslaan. Huur een fluisterbootje en geniet van het prachtige dorpje in het mooie Overijssel.

Wil je meer weten over de boerderijwinkel, theeschenkerij, Ja-koe-zie, of de mogelijkheden voor een feestje en een overnachting? Bekijk hier de mogelijkheden.

Nog veel meer informatie over Kallenkote op Wikipedia.

Card image cap

Kallenkote
Overijssel

De Maargies Hoeve

Prijzen en boeken