De Vreemde Vogel

  • Van Baerlestraat 252, 3132 EK Vlaardingen

De Vreemde Vogel

  • Van Baerlestraat 252, 3132 EK Vlaardingen

Is het een boerderij? Is het een hotel? Nee, het is De Vreemde Vogel!

Een beetje vreemd is het er inderdaad wèl….als je het erf van De Vreemde Vogel op loopt, vraag je je ècht even af waar je terecht bent gekomen. Nee, je dróómt dus niet, als je hier een vliegtuig, een raket, een brandweerwagen, reuze vogelhuizen en zelfs twee caravans op poten hoog in de lucht ziet. Maar je kúnt hier wèl heerlijk dromen! Dit zijn namelijk de tien unieke slaapplekken van De Vreemde Vogel.

Boer ontmoet gastvrouw 

Tsja, als de één geboren is op de boerderij en de ander in een hotel, dan kan het ook bijna niet uitblijven, dat er iets bijzonders ontstaat….door hun beider passies samen te voegen, hebben Davy en Petra dit unieke plekje in Vlaardingen gecreëerd, middenin het groen van natuurgebied Midden-Delfland. De Vreemde Vogel ligt op de rand van stad en natuur, want steden als Rotterdam, Delft en Den Haag liggen binnen handbereik.

In welke vogel slaap jij?

Steek jij wel eens je kop in het zand? Slaap dan in één van de Struisvogels, oftewel: de caravans op poten. Hang je graag de clown uit? Dan is de Pipowagen, oftewel de Papegaai, wel wat voor jou. En waar de Waterhoen staat laat zich wel raden…. De Afrikaanse trekvogel is gedurende voorjaar en zomer te boeken, maar trekt in de herfst en winter toch ècht naar het zonnige zuiden.

Heeft je kind de ambitie om piloot te worden? Dan slaap je natuurlijk in de IJzeren Vogel. Of op hoogte in de Spacemees. Heb je juist een klein brandweermannetje thuis rondlopen? Die kun je geen groter plezier doen dan met de Vuurvogel. Inclusief een oude brandweerwagen voor je huisje en onbeperkt vuurtje stoken op je eigen vuurplaats. En als je je ècht even een vogel wilt voelen, slaap je natuurlijk in één van de vogelhuisjes….

Boerenontbijt, plaatjes draaien en vuurtje stoken

In welke vogel je ook slaapt….overnachten bij De Vreemde Vogel is een unieke belevenis. De tien huisjes van dit Buitenhotel liggen verspreid over een groot terrein, waar ruimte genoeg is voor kinderen om lekker te kunnen spelen.

Ieder huisje heeft zijn eigen privé sanitair, in het huisje of ernaast. Je bedje is al gespreid bij aankomst, handdoeken liggen voor je klaar en een heerlijk boerenontbijt is inclusief in het Tuincafé of, bij mooi weer, op het terras. Ben je een romantisch weekendje weg en wil je het liever geserveerd krijgen op bed? Dat kan, tegen een kleine toeslag.

Verder hebben alle buitenhuisjes een platenspeler. Leuke plaatjes kun je halen bij de LP-uitleen. Voor de jongere generaties: Langspeel Plaat-uitleen.

Heel leuk is de Kombuizerd (what’s in a name?!), een gezellige vuurplaats met knusse zithoek en mini-bar, waar je een vuurtje mag maken en kunt genieten genieten van een mooie zonsondergang, onder het genot van een wijntje. Of iets anders natuurlijk. De Kombuizerd is een gezamenlijke vuurplaats voor alle gasten. Voor gezellige lange avonden….

Verder is er een kleine boerderijwinkel, en een fietsverhuur. In de omgeving van De Vreemde Vogel kun je prachtig fietsen en wandelen.

En, niet te vergeten: bij alle buitenhuisjes krijg je er iedere ochtend een gratis vogelconcert bij!

Vertier voor de kids

Kinderen zullen zich hier niet snel vervelen! Er zijn maar liefst drie speeltuinen, verspreid over het terrein van De Vreemde Vogel. Waarvan eentje recht tegenover het terras. Goed over nagedacht dus! Ook is er een schommelhoek, een grote zandbak en zelfs een zweefmolen! (’s zomers op zondag)

In de dierenweide kunnen ze knuffelen met de lieve schapen en geitjes. Ook scharrelen er kippen rond. En aan de steiger liggen een paar roeibootjes. Deze mogen vrij gebruikt worden om een stukje mee te varen.

Verder hebben ze bij De Vreemde Vogel twee leuke speurtochten in elkaar geflanst: eentje van 2,5 km voor de jonge kinderen en eentje van 6,5 km voor de wat oudere. Je krijgt dan een tas met een schatkaart en alle benodigde attributen mee. Onderweg doe je allerlei leuke opdrachten, passend bij de leeftijd van de kinderen. De speurtochten kunnen zowel te voet als per fiets worden afgelegd. En voor de èchte ukkies is er zelfs een speurtocht op het eigen boerenerf, waarbij ze op zoek gaan naar de Vreemde Eenden in de bomen.

Redt de Di-Da-Dodo uit de Escape Room!

De grote trots van De Vreemde Vogel is toch wel hun eigen Escape Room! Lukt het jullie binnen een uur om de laatste nog levende Di-Da-Dodo (ja, wéér zo’n vreemde vogel!) van de ondergang te redden?

Deze vogel heeft zijn nest met eieren verstopt in het lab van Professor Dokter Fügel, die al jaren op het erf van De Vreemde Vogel woont. Die eieren zullen dus gevonden moeten worden en zullen jullie thuis moeten laten uitkomen, wánt….er zijn kapers op de kust, die deze eieren willen stelen!

Superleuk voor gezinnen met kinderen, maar ook met vrienden onder elkaar. Als je met twee groepen tegen elkaar wilt strijden, reserveer dan opeenvolgende tijden.

De Kip of ‘t Ei?

Maar De Vreemde Vogel is niet alleen een plek, waar je kunt overnachten. In de voormalige boerderij, met Tuincafé en terras aan het water, kun je ook terecht voor een kopje koffie met huisgemaakte taart, een borrel met een lekker hapje, een heerlijke lunch of een uitgebreid diner. De menukaart staat vol met pure streekproducten.

En laten we wel wezen: bij het horen van namen als Blote billen in het gras, Vis op het droge, de Kip of ‘t Ei en Krokettennestje….dan is je nieuwsgierigheid toch genoeg gewekt om eens te gaan proeven wat dat is? Zéker als je dan ook nog eens hoort, dat bepaalde gerechten geserveerd worden in….een vogelkooitje!

Ook aan de kinderen is uitgebreid gedacht, met weer eens wat anders dan alleen maar het geijkte kindermenu. Leuk, lekker en uniek….met een knipoog naar gezond!

Verder wordt regelmatig de pizza-oven aangestoken voor heerlijke vers gebakken pizza’s, live bereid op het terras….met kruiden uit de eigen moestuin natuurlijk!

Picknick met live-cooking èn live-muziek!

Uniek zijn de picknicks van De Vreemde Vogel! Wil je dit meemaken, dan moet je op tijd reserveren. Deze picknicks worden in voorjaar en zomer regelmatig op zondag georganiseerd. Jij hoeft alleen maar te kómen…..De Vreemde Vogel zorgt voor de rest.

Om te beginnen natuurlijk voor een goed gevulde picknickmand. En, indien gewenst, een picknickkleed en stoeltjes. Bij aankomst neem je je picknickmand in ontvangst en zoek je een leuk plekje uit op het picknickveld. De kids krijgen hun eigen kinderpicknick, in een knapzak! Hier zit onder anderen een stokje met marshmallows in. Een kampvuurtje brandt uiteraard al lekker voor jullie!

Het leuke is, dat diverse hapjes ook live voor je worden bereid op het picknickveld. Live-cooking dus! En voor een gezellig sfeertje is er dan óók nog live-muziek. En natuurlijk is het vogelconcert hier eveneens weer van de partij….

Voor deze gelegenheid wordt de oude handkar naar het picknickveld gereden om dienst te doen als bar, gevuld met lekkere wijntjes, speciaalbiertjes, frisdrank en sap.

En ja, je kunt rustig van je picknick genieten, want er is ook nog kindervermaak, zoals schminken, buitenspelletjes, bellenblaas of knutselen met de knutseldames.

Al met al een middagje puur genieten! Deze picknicks zijn geïnspireerd op de picknicks bij Zuid-Afrikaanse wijnboerderijen.

Vergaderen in de oude boerderijstal van De Vreemde Vogel

Wil je met je collega’s eens ergens anders vergaderen dan in die duffe vergaderzaal? Dan ben je bij De Vreemde Vogel zéker aan het juiste adres. De oude boerderijstal en het eerder genoemde Tuincafé lenen zich uitstekend voor een vergadering, workshop of training.

Er zijn diverse vergaderarrangementen mogelijk, met bijvoorbeeld een lekkere lunch, gezellige borrel of een diner. Desnoods zèlf bereid, als je kiest voor een aanvullende kookworkshop. Maar ook andere leuke of creatieve activiteiten kunnen in overleg worden georganiseerd.

Duurt je vergadering of workshop langer dan één dag? Maak dan gebruik van die tien vreemde vogels op het boerenerf voor een overnachting. Dit wordt een vergadering, waar nog lang over nagepraat zal worden bij de koffieautomaat….

Feesten bij De Vreemde Vogel!

Of het nu gaat om een kraamborrel, verjaardag of familiefeest, Davy en Petra van De Vreemde Vogel zullen er alles aan doen om er voor jullie een onvergetelijke ervaring van te maken. Wil je een brunch, lunch, high tea of high wine? Of liever een pizza-, tapas- of stamppotbuffet? Of wat dacht je van gewoon lekker barbecueën? Ook zijn er diverse buffetten: de Koolmees, de Mediterraanse Vogel en, hoe kan het ook anders…..de Vreemde Vogel!

De Vreemde Vogel kan eveneens een feestavond, compleet met hapjes, drankjes en zelfs een cocktailbar voor je organiseren.

Wil je iets unieks? Ga dan voor een Festival Dinner. Hierbij wordt het diner geserveerd vanuit diverse foodstands, inclusief live cooking, zelf gebakken mini pizza’s uit de buitenlucht pizza-oven, en een kampvuur.

En ja, het kan natuurlijk niet uitblijven….óók je kinderfeestje vier je natuurlijk bij De Vreemde Vogel! Feestjes met als thema een Stoere Vogelsfeest, een Mini Vogelfeest, uiteraard een Vreemde Vogelfeestje, en wat dacht je van De verdwenen Zwarte Doos? Van die IJzeren Vogel op het erf natuurlijk….

Winter bij De Vreemde Vogel

Een buitenfeestje in de winter is misschien niet het eerste, waar je aan denkt, als je een feestje voor familie of collega’s moet organiseren. Maar bij De Vreemde Vogel zijn ze nu eenmaal een beetje vreemd….maar wèl uniek! Dus ook een winterborrel behoort tot de mogelijkheden.

Speel een partijtje curling op de curlingbaan en geniet van huisgemaakte glühwein of warme appelsap met kaneel bij het kampvuur, zittend op schapenvachtjes. Ook is het mogelijk een vuurworkshop te volgen. En geen betere afsluiting in de winter dan met een stamppotbuffet natuurlijk!

Wil je na al die glühweintjes liever blijven slapen? Uiteraard kan dat in één van de ‘vreemde vogels’ op het erf…..hoewel er een aantal tijdelijk naar het zonnige zuiden zijn vertrokken.

Trouwen bij De Vreemde Vogel

Ook jullie grote dag kan De Vreemde Vogel van begin tot eind voor jullie organiseren. Zelfs de huwelijksvoltrekking, want De Vreemde Vogel is een officiële trouwlocatie. Willen jullie elkaar dus het ja-woord geven op deze ietwat vreemde boerderij? Davy en Petra regelen het met alle liefde!

Alles kan naar jullie eigen wensen worden ingevuld: van huwelijksvoltrekking tot bruidstaart met champagne, van lunch tot diner en van feest tot overnachting. Jullie bruiloft kan zowel binnen als buiten plaatsvinden, want de voormalige boerderij heeft een feestzaal met groot zonnig terras en een ruime tuin.

Uniek: een festivalbruiloft!

Willen jullie een unieke bruiloft in festivalsferen? Heerlijk ongedwongen en relaxed? Hiervoor heeft De Vreemde Vogel zelfs een speciaal festivalterrein met festivalbar, een foodtruck, grote schommel en een kampvuur. Ook een cocktailbar is mogelijk.

Hoe zo’n festivalbruiloft eruit ziet? Denk aan lichtjes in de bomen, lampionnen, overal vrolijk gekleurde bloemen en kampvuurtjes om heerlijk bij te chillen. Voor de inwendige mens zorgen je gasten deels zelf. Zo kunnen ze broodjes bakken en marshmallows roosteren boven een kampvuurtje, zelf pizza’s beleggen en bakken in de pizza-oven, of hamburgers bakken op de stoere Houtskoolmees-barbecue. Wij bespeuren hierin trouwens weer een vogel….

Wil je de huwelijksnacht óók hier doorbrengen? Dat kan natuurlijk in één van die unieke buitenhuisjes. Vooral de Waterhoen is erg knus voor twee personen. Willen er meerdere bruiloftsgasten blijven slapen? Dat kan, De Vreemde Vogel biedt in totaal plaats aan 43 personen. En dan de volgende dag gezellig met zijn allen ontbijten….

Wil je dus een ultieme huwelijksbeleving meemaken? Dan moet je bij De Vreemde Vogel zijn!

Nog veel meer informatie over Vlaardingen op Wikipedia.

Andere boerderijen in de provincie Zuid-Holland