Boerderijwinkel Eben-Haëzer

Card image cap

Nieuw-Lekkerland
Zuid-Holland

Boerderijwinkel Eben-Haëzer

Naar de website

Een eerlijk stukje boerderijvlees, hier laten ze je graag zien waar het vlees vandaan komt

In het mooie Nieuw-Lekkerland, in het Groene Hart, ligt de boerderij van Arie-Jan, Anneke en Jasper genaamd Boerderij Eben-Haëzer. Boerderij Eben-Haëzer biedt dagbesteding, buitenschoolse opvang en kortdurend verblijf aan kinderen, jongeren en volwassenen. Ook kun je hier terecht voor een (h)eerlijk stukje boerderijvlees.

De kalfjes groeien hier lekker op

Bij Boerderijwinkel Eben-Haëzer verkopen ze (h)eerlijk vlees van Molenlandse bodem. De dieren worden hier liefdevol verzorgd door de hulpboeren- en boerinnen. Op de boerderij zijn ze gestart met een voor Molenlanden bijzonder concept. De ongeveer 65 melkkoeien op de boerderij in Nieuw-Lekkerland krijgen vrijwel elk jaar een kalfje. Tot halverwege 2021 gingen die na twee weken naar een kalverhouderij. Vanaf nu laten ze de kalfjes voortaan opgroeien op Boerderij Eben-Haëzer. Een nieuw avontuur!

Ze krijgen de zorg en liefde van de hulpboeren- en boerinnen

De vleeskoeien hebben hier een comfortabel leven op de boerderij. ’s Zomers grazen ze heerlijk op de kruidenrijke natuurlanden. De dagelijkse verzorging is in handen van boer Jasper, agrarisch medewerker Reinier, begeleiders én de hulpboeren- en boerinnen, die daar ontzettend van genieten. Na twee jaar worden de dieren geslacht door een lokale slager. Met dit concept brengen ze de bezoekers van Boerderij Eben-Haëzer dichterbij de natuur en de voedselproductie. Hier zie je echt waar het vlees vandaan komt.

Melkkoeien, vleeskoeien en nog meer…

Eben-Haëzer is uitgegroeid tot een boerenbedrijf waar ruimte is voor melk- en vleeskoeien, maar ook voor kalfjes, geiten, kippen, kalkoenen en emoes. En wat te denken van dromedaris Sjonnie! De hulpboeren- en boerinnen hoeven zich hier dan ook niet te vervelen, want er is altijd wel iets te doen op de boerderij en dat vinden ze fijn!

Boerderijwinkel en online webwinkel

Het vlees van de runderen verkopen ze in het boerderijwinkel en online via de webshop. Het assortiment bestaat uit riblappen, worstjes, hamburgers, gehakt, ribeye, biefstuk tot aan runderhaas.

Enthousiast geworden? Breng eens een bezoek aan Boerderij Eben-Haëzer vinden Arie-Jan, Anneke en Jasper en alle hulpboeren- en boerinnen leuk!

Nog veel meer informatie over Nieuw-Lekkerland op Wikipedia.

Card image cap

Nieuw-Lekkerland
Zuid-Holland

Boerderijwinkel Eben-Haëzer

Naar de website