BoerenBed de Veenderpolder

Card image cap

Rijpwetering
Zuid-Holland

BoerenBed de Veenderpolder

Naar de website

Ontdek BoerenBed De Veenderpolder in het Groene Hart

Op deze moderne melkveehouderij in Rijpwetering wonen Annelies en Lars met wel 110 melkkoeien in de vrijloopstal. Dit is bijzonder want de koeien liggen op houtsnippers en de melk die ze geven voldoet aan eisen voor de diergezondheid, biodiversiteit en klimaat. De sfeervolle BoerenBed tenthuisjes staan rondom de speelplaats zodat jij zicht hebt op de kinderen. Vanaf de boerderij heb je uitzicht over de waterrijke omgeving. Prachtig!

De boer meehelpen

Altijd al eens mee willen maken hoe het is om boer te staan? Dan zit je bij BoerenBed Veenderpolder perfect want hier mag je zelfs de boer helpen bij het melken van de koeien. Als je goed luistert kun je hier je boerderijbewijs halen! Bewonder de Friese melkschapen of de melkgeiten. S’morgens een lekker vers eitje rapen bij de kippen. Een bezoekje brengen aan de konijnen want die krijgen ook graag een knuffel!

Van melk naar kaas en yoghurt

Boerin Annelies laat je graag zien hoe ze van schapenmelk kaas en yoghurt maakt, soms geeft ze ook workshops waar je aan mee kan doen. Hoe leuk is dat?

Heerlijke kindervakantie

Terwijl jij lekker voor de tent zit met een kopje koffie zijn de kinderen al in de speelschuur aan het spelen. Of zijn ze fanatiek aan het knutselen in de knutselhoek. Of zijn ze aan het springen op de trampoline of….. eigenlijk weet je helemaal niet wat ze aan het doen zijn. Er is voor de kinderen namelijk zoveel leuks bij BoerenBed Veenderpolder zodat ze even geen oog hebben voor papa en mama, opa of oma.

Toch even een dagje van de boerderij af?

Ga naar Leiden en bezoek een museum. Bijvoorbeeld Naturalis, het Boerhaave museum, het Rijksmuseum van Oudheden of Corpus. In de lente is de Keukenhof een bezoek waard. Tijd voor actie? Binnen 30 minuten ben je bij Duinrell of Drievliet. De boerderij is omringd door water. Neem een duik in de rivier de Wijde AA of het Braassemermeer. Ga naar Het strand van Katwijk aan zee. Nog niet genoeg gedaan? Huur een kano op de boerderij.

Nog veel meer informatie over Rijpwetering op Wikipedia.

Card image cap

Rijpwetering
Zuid-Holland

BoerenBed de Veenderpolder

Naar de website