Knuffelboerderij Wammes

  • Oude Hoevenseweg 2B, 4196 RK Tricht

Knuffelboerderij Wammes

  • Oude Hoevenseweg 2B, 4196 RK Tricht

Wie van knuffelen houdt, zit goed bij Knuffelboerderij Wammes in Gelderland!

In de mooie Betuwe, midden in het Rivierenland, kun je niet alleen de prachtige bloesems bewonderen, overheerlijk fruit plukken, of varen over de kronkelende riviertjes….je kunt er óók knuffelen! Koeknuffelen wel te verstaan! Maar niet alleen de koeien, ook de andere dieren laten zich graag knuffelen bij Knuffelboerderij Wammes in Gelderland. Je wordt hier hartelijk ontvangen door Wilma en Gerrit. Die voor hun gasten nèt zo lief zijn….als voor hun dieren!

Knuffelen met koeien in de Betuwe

Altijd al eens willen knuffelen met een koe? Kom dan naar Knuffelboerderij Wammes! Hier kun je een workshop koeknuffelen voor jouw eigen gezelschap regelen. Leuk om te doen met je gezin, vriendinnenclubje of als vrijgezellenfeest.

Wilma en Gerrit wijden je graag in in het leven van de koe. Maak kennis met deze lieve dieren en ervaar hoe rustgevend dit is, zowel  voor jou als voor de koe. Geef jezelf over aan deze dame en je zult zien, dat zij je daadwerkelijk terug knuffelt. Een unieke ervaring om mee te maken! Smolt je altijd al voor die grote, lieve, lobbige koeienogen? Na deze workshop koeknuffelen kunnen deze mooie dieren helemaal niet meer bij je stuk.

Familiedag, teamuitje of vrijgezellenfeest? Ook dát kan bij Wammes!

Heb je iets leuks te vieren? Een verjaardag, familiedag of vrijgezellenfeest? Of zoek je een leuk teamuitje in Gelderland voor jouw bedrijf? Samen met Wilma draai je een leuk programma in elkaar! Wat dacht je van een partijtje boerengolf in combinatie met een lekkere boerenlunch?

Een wedstrijdje koe melken met de houten koe? Een rondje met de traktor? In de voorlader dan wel te verstaan! Bij Boerderij Wammes zul je zeker een te gekke dag beleven.

kinderfeestje

Voor een vrijgezellenfeest op de boerderij hoef je ook niet verder te zoeken. Die wordt hier onvergetelijk! Geschikt voor zowel een mannen- als een vrouwenfeestje. Maar dames….laat de naaldhakken maar thuis! Trek een overall en regenlaarzen aan en stort je letterlijk in het boerenleven. Skippyballen door het weiland, strontscheppen in de stallen, een kruiwagenrace, zaklopen, koemelken….hoe gekker, hoe beter! Wil je toch ook iets rustigers aan het programma toevoegen, ga dan voor zo’n leuke workshop koeknuffelen.

Bij iedere gelegenheid is het overigens ook mogelijk om een Boeren Huifkartocht erbij te boeken. Wammes beschikt over een eigen huifkar. Met Wilma of Gerrit op de bok maak je een gezellige rit door de mooie Betuwe. Wil je picknicken onderweg? Genoeg mooie plekjes in de Betuwe! Laat het weten en Wilma regelt het voor jullie.

Ook een kinderfeestje vier je bij Wammes!

Kinderen en dieren blijft altijd een prachtige combinatie. Zéker bij Wammes, waar ook nog eens flink geknuffeld mag worden. Vier je kinderfeestje dus op de boerderij bij Wilma en Gerrit.

Nadat alle kids in knalgekleurde overalletjes gehesen zijn, kan het feestje beginnen. De cadeautjes mogen verstopt worden in de stal. Laat die jarige maar eens even lekker wat moeite ervoor doen! Dat wordt zoeken geblazen….

boer-meehelpen-voeren

Uiteraard krijgen de kids een rondleiding over de boerderij en mogen ze helpen met de dieren voeren. Lekker spelen in de stal en in de speeltuin, rondsjezen op de vele traptractortjes, en klimmen en klauteren op de hooistapel. Lachen en gieren met een ritje door het weiland in de voorlader van de tractor. Ook hier kan een huifkartocht bijgeboekt worden. Verder worden er allerlei leuke spelletjes georganiseerd, zoals zaklopen, koemelken en skippyballen door het weiland. Ach ja, kinderen of vrijgezellen?! Wat scheelt het?

Eten en drinken is inclusief. De middag wordt afgesloten met frietjes en een snack. En uiteraard krijgen alle kids een Boerendiploma!

Dit is overigens óók een superleuk uitje met de hele klas of onderbouw. Tip deze leuke boerderij dan ook zéker voor een schoolbezoek bij de leerkracht van je kind!

Ook Campina komt bij Wammes!

Jazeker! Oók Campina heeft de weg naar Wammes gevonden! Want Boerderij Wammes is in eerste instantie natuurlijk gewoon een melkveebedrijf, met vele koeien en kalfjes. Jaarlijks met Hemelvaart en Pinksteren worden de Campina boerderijdagen georganiseerd en ook Boerderij Wammes doet daar aan mee.

Op het erf vind je dan de leukste boerderijspelletjes, van melkbusheffen tot skippykoeracen en van melkpakvissen tot kruiwagen rijden. Verder is er een gave boerenstormbaan en ook deze dag rijdt de huifkar af en aan. De kinderen krijgen bij aankomst een speurtocht mee en als ze alle vragen goed beantwoord hebben, krijgen ze een boerendiploma.

In de zuivelbar kun je diverse Campina-producten proeven, er staan wat kraampjes, die boerderij-gerelateerde producten verkopen en uiteraard wordt er ook voor de inwendige mens gezorgd.

Kortom: wil je een dagje mee proeven van het boerderijleven, letterlijk en figuurlijk? Bezoek dan de Campina Boerderijdag bij Boerderij Wammes in Tricht.

Nog meer zien van de Betuwe?

Wil je je bezoek aan Boerderij Wammes uitbreiden met nog méér Betuwe? Breng dan bijvoorbeeld een bezoekje aan het kleinschalige, maar leuke Uilen-en Dierenpark de Paay in Beesd. Neem vooral kleingeld mee om een paar voerbakjes te kopen. En pas op, dat er geen kangoeroe je pad kruist!

Bij Fruitboerderij De Hoenderik, óók in Tricht, kun je zelf fruit plukken in de boomgaard. Appels, peren, frambozen, bramen, bessen, en aardbeien….afhankelijk van wat er op dat moment groeit en bloeit. Verder verkopen ze heerlijke producten in de landgoedwinkel, kun je genieten van een kopje thee in de theetuin of een lekker boerenijsje. Voor de kids is er een trampoline en een schommel.

Het Fruitpark in Ochten is geweldig voor kinderen met een kinderboerderij, een speeltuin, een blote-voetenpad en een midget-golbaan.

Breng ook zéker een bezoek aan het knusse Oranjestadje Buren. Hier kun je ook de molen bezichtigen en allerlei lekkers kopen in de molenwinkel. En eten doe je bij De Pannenkoekenbakker!

Absolute topper is natuurlijk om een sloepje te huren en de kronkelende riviertjes van de mooie Betuwe te verkennen.

Nog veel meer informatie over Tricht op Wikipedia.

Andere boerderijen in de provincie Gelderland

Gelderland