Piet van Meintjes Hoeve

De grootste zuivelcollectie vind je in Heukelom!

In het Brabantse dorpje Heukelom gelegen naast Oisterwijk ligt de boerderijwinkel van Rob Denissen. Boer Rob is van een traditionele melkveehouderij overgestapt naar een modern circulair bedrijf. Vroeger stonden op de Piet van Meintjes Hoeve nog koeien in het weiland te grazen maar nu ligt de focus op de boerderijwinkel en de lokale zuivelhandel “de Smaak van Hier”. En de koeien… die scharrelen lekker rond in de moderne ecologische stal van Wieks Scharrelmelk in Diessen.

Knusse boerderijwinkel met heéél veel lekkers!

Dat er in deze boerderijwinkel in Heukelom lekkere dingen liggen is natuurlijk geen geheim. In de winkel met de grootste zuivelcollectie verkopen ze niet alleen halfvolle melk, volle melk, yoghurt en roomboter maar óók toetjes. En die zijn lekker! Je hebt de keuze uit vruchtenyoghurt, vanillevla, chocoladevla, havermoutpap, kwark, bavarois, slagroom en rijstepap. Om je vingers bij af te likken! 

Naast deze verassende toetjes verkopen ze ook allerlei streekproducten in de boerderijwinkel zoals bakmixen, eieren, kaas, worst. Eigenlijk alles om een mooie borrelplank mee te kunnen vullen. En zelfs die verkopen ze! 

Maar ook voor diverse soorten jam, sap en heerlijke kant- en klare gerechten en soepen kun je bij Piet van Meintjes Hoeve terecht!

Op bezoek bij gasten?

Voor een leuke attentie ben je bij De Piet van Meintjes Hoeve aan het juiste adres, want ze maken graag een feestelijk pakketje voor je klaar. Een mooie stijlvolle kaasplank met kaas, worstje, nootjes, een biertje of wijntje. Of maak een keuze uit de vele accessoires die in de winkel liggen. Er ligt vast iets leuks tussen, waar jij weer iemand heel blij mee kunt maken.

De Smaak van Hier…

Wat begon met een simpele melktap is inmiddels uitgegroeid tot een pure, lokale zuivelhandel. Op de Piet van Meintjes Hoeve is De Smaak van Hier ontstaan. Uit liefde voor de koeien en het boerenleven, gedreven door de wens op een verantwoorde manier te boeren. Met de Smaak van hier gaan ze voor een gezonde balans tussen ecologie en economie. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de hoeveelheid koeien op de beschikbare grond. Bovendien lopen de koeien zoveel mogelijk buiten. Ze genieten van de ruimte, het verse gras en de kruiden, die groeien en bloeien op natuurlijke en onbespoten gronden. Juist dat geeft de zuivel een eigen en unieke smaak. En wie goed proeft… proeft zelfs de seizoenen terug!

Boerenverstand

Boer Rob vertelt je graag meer over het verzorgen van de dieren, de gewassen. Hij geeft graag antwoord op de vraag ”waar komt het voedsel vandaan?”. Ook over natuur en samenwerken weet hij veel te vertellen. Tijdens een bezoek aan de boerderij leer je dan ook echt veel! De koeien staan niet meer op de Piet van Meintjes Hoeve maar dat is niet erg want boer Rob kan er natuurlijk nog wel heel veel over vertellen! Het voordeel nu is dat hij niet onderbroken zal worden door het geloei van koeien, die ook graag wat willen vertellen.

Benieuwd naar de boerderijwinkel van boer Rob? Loop eens binnen! Vinden ze leuk bij de Piet van Meintjes Hoeve!

Nog veel meer informatie over Heukelom op Wikipedia.