Dagje uit in de meivakantie

Ook in de meivakantie is er weer van alles te doen op de boerderij! Ik heb wat leuke tips voor je onder elkaar gezet, zodat je je niet hoef te vervelen deze vakantie! Natuurlijk zijn alle boerderijen in de categorie dagje uit óók gewoon geopend. Dus vergeet ook daar niet te kijken.

Beleefroute op de kaasboerderij in Friesland

Altijd al willen weten hoe kaas gemaakt wordt? Ook voor een kleiner gezelschap staat bij Boerderij de Deelen deur voor je open. Ze hebben een speciale beleefroute gemaakt voor kinderen, papa’s, mama’s, opa’s en oma’s zodat je middels informatie en opdrachten veel leert over de kaasboerderij. Tijdens de beleefroute krijg je informatie van alle onderdelen van de boerderij. Kom je langs de kaasmakerij en rijpingsruimte. Zodat je ook ziet hoe de kaas gemaakt wordt.

Tijdens een bezoek aan de koeien zie je de allernieuwste en slimste Lely apparaten. Je ziet hier ook hoe de koeien gemolken worden door de melkrobot. Er worden hier regelmatig kalfjes geboren, daar mag je tevens een kijkje nemen. Er zijn traptrekkers zodat je de rondleiding in stijl af kan leggen. Want dat hoor er natuurlijk wel écht bij. Kortom, een absolute aanrader!

Terwijl ouders, opa’s of oma’s even in het zonnetje genieten op het gezellige terras, leven de kinderen zich uit in de uitgebreide speeltuin. Bij goed weer is het ook erg leuk om te picknicken in het natuurgebied.

Biggetjes knuffelen en pony rijden in Brabant

Bij Kato kidsmiddag. Biggetjes knuffelen , pony rijden, in de maisbak spelen, bakken op het BBQ plein en speciaal in de meivakantie is er een leuke speurtocht! De Kato Kids middag is in de meivakantie op 27 april en 6 mei van 10.00 tot 15.00. Reserveren kan via de website.

Boerengolf bij Boerengolf Het Landschap in Drenthe

Op de boerengolfbaan van Het Landschap hebben ze een oppervlakte van maar liefst 8 ha en 10 holes. Daar ben je dus wel even zoet! Met een boeren golfstick, een bal en natuurlijk het wedstrijdformulier loop je richting de golfbaan, daar waar de wedstrijd echt gaat beginnen! Boek hier een ticket voor boerengolf

Aardbeienspeurtocht en speeltuin in Brabant

Bij Het Aardbeienterras ben je van harte welkom om te genieten van de zomerkoninkjes maar ook van de grote speeltuin, het terras en allerlei leuke speurtochten. Lees hier wat er allemaal te doen is bij Het Aardbeienterras in Rijsbergen.

Haal je boerenknechtdiploma bij Hertenboerderij de Weerd in Gelderland

Wat ga je doen: boerenoverleg, dieren voeren, pauze met drinken en even speeltijd, dieren borstelen/knuffelen in kleine groepjes, uitdelen van diploma, kleinigheid en wat lekkers. Reserveer hier je dagje uit .