De 10 leukste uitjes bij de boer in maart en april 2023

De lente staat weer voor de deur! Op de boerderijen gaan de koeien dus weer dansend en springend naar buiten, worden er volop lammetjes geboren en kruipen de kuikentjes uit de eieren. En over eieren gesproken….ook Pasen vier je natuurlijk op zijn Paasbest bij de boer! Wordt het alleen maar paaseieren zoeken, of maak je er gelijk een compleet weekend weg van?

Wij hebben de leukste paasweekenden en voorjaarsuitjes voor je op een rijtje gezet.

Lees dus lekker verder en geniet alvast van de voorpret!

1. Blije koeien tijdens de koeiendans

De koeien mogen naar buiten bij Annahoeve de Moer in Noord-Brabant

Yes, de koeien van Annahoeve de Moer staan al te poppelen om naar buiten te gaan! Op 2 april om 11.00u gaan mogen de koeien naar buiten en jij kunt daarbij zijn! Heerlijk toch om te kijken naar blije koeien? Er is ook een foto speurtocht voor de kinderen over de boerderij. Meer over Annahoeve de Moer lees je hier. Adres: zijstraat 25, 5176 NG, De Moer. Let op, de koeiendans stond eerst gepland op 27 februari maar dit is verplaatst vanwege het weer naar 2 april.

Feestelijke Koeiendans bij Van ’t Zandeind

Op zaterdag 8 april om 14.00 is het zover, dan gaan de koeien van van ’t Zandeind lekker naar buiten en tijdens deze dag zijn er allerlei leuke activiteiten op de boerderij. Adres: Zandeind 32A, 5133 AC Riel

Dansende koeien in Drenthe

Op Zondag 12 maart om 14.00uur mogen bij Hoeve Sonneclaer de koeien weer lekker naar buiten! Je ziet hier de prachtige koeiendans. Tijdens deze dag zullen er ook allerlei leuke dingen te doen zijn voor de kinderen en mag je kijken in de FarmCamps tenten. Meer over Hoeve Sonneclaer in Drenthe lees je hier.
Adres: Fluitenbergseweg 94, 7931 TC, Fluitenberg.

2. Lammetjes knuffelen

lamsvlees in zeeland lamspakket

Wie kijkt er nu niet naar uit? Lente… Daar horen natuurlijk lammetjes bij. Het is mogelijk om lammetjes te knuffelen bij meerdere boerderijen. Niet overal mag je de lammetjes knuffelen vanwege de regels rondom hygiëne, maar lammetjes kijken is ook al harstikke leuk! En.. wordt er voor je neus een lammetje geboren. Hoe bijzonder is dat? Hier staan de locaties op een rij waar jij terecht kunt om lammetjes te knuffelen.

Lammetjes knuffelen bij Boerin Janine

Lammetjes knuffelen bij Schaapskooi Mergelland (ook wel bekend als boerin Janine van Boerzoektvrouw) tijdens de lammetjesdagen.
Bekijk hier wanneer de lammetjes dagen zijn.

Lammetjesdag in Flevoland

Op 10 april organiseert de Polderkudde Horsterwold weer een lammetjesdag. Bekijk hier meer informatie

Geitenkijkdagen bij Boerderij ‘t Geitenboerke

Elke zaterdag en zondag ben je welkom tijdens de geitenkijkdagen bij Boerderij ’t Geitenboerke. Wil je de drukte voor zijn dan kun je ook voor de openingstijden komen als je een kaartje koopt. Bekijk hier meer informatie over de geitenkijkdagen.

3. Biggetjes knuffelen

De Bij Kato kidsmiddag. Biggetjes knuffelen , pony rijden, in de maisbak spelen, bakken op het BBQ plein en speciaal in de meivakantie is er een leuke speurtocht! De Kato Kids middag is in de meivakantie op 27 april en 6 mei van 10.00 tot 15.00. Reserveren kan via de website.

4.Paaseieren zoeken op de boerderij

Op 1ste en 2de paasdag is het mogelijk om bij Alpafarm Rouveen met je kind(eren) paaseieren te komen zoeken op de alpacaboerderij. Het is voor kinderen van 3 t/m 8 jaar. Vind jij het gouden ei? Dan hebben ze een leuk cadeautje voor je! Er is koffie, thee, limonade, fris en gebak verkrijgbaar. Ook zullen er een paar lammetjes zijn om mee te knuffelen. Naast paaseieren zoeken is het ook nog mogelijk om een kaart te knutselen met echte alpaca wol. Klik hier voor meer informatie over deze leuke activiteit .

Paaseieren zoeken tussen de aardbeienplantjes

Op 7,8,9 en 10 april ben je bij het Aardbeienterras van harte welkom om paaseitjes tussen de aardbeienplantjes te gaan zoeken! Is het wat minder weer? Geen probleem want de kas is overdekt dus je blijft zo toch net zoals de aardbeitjes lekker warm en droog. Wil je erbij zijn? Reserveer dan alvast een plekje via de website. Adres: Pannenhoefsebaan 31, Rijsbergen.

Kun jij de paaseieren vinden op de boerderij?

Op 10 april gaat de Paashaas paaseieren verstoppen bij Boerderijwinkel Suydbroek. Hier moet je echt goed kunnen zoeken want ze liggen overal verstopt. van 10.00-16.00 opgeven mag, maar is niet nodig. Kaartjes koop je gewoon in de boerderijwinkel. Adres: Bisschopsweg 2,  Haarle

5. Bezoek een markt bij de boer

Lentefair op 2e paasdag

Op 10 april organiseren ze bij De Buitengenieters in Gelderland een Lentefair. Tijdens deze dag kun je genieten van een leuke markt, jonge dieren, de kinderen kunnen lekker spelen en knutselen. Er is allerlei lekkers te eten en te drinken. Kortom, een leuk dagje uit bij de boer in Wadenoijen. De lentefair is van 11:00 – 17:00. Bommelweg 11, 4014 PT Wadenoijen

Gezellige markt op de alpacaboerderij

Op 2 april organiseren ze bij Alpacafarm Vorstenbosch van 11-17 uur samen met het Aa-land een gezellige markt op de alpacaboerderij. Er zijn veel lokaal geproduceerde producten te vinden, zoals honing, meel, verse kruiden, vlees, bier en wijn. ??? Daarnaast ontdek je er verschillende ambachten. Kinderen vermaken zich op het springkussen of in de speeltuin. En uiteraard kun je ook genieten van een hapje en drankje. Entree is gratis. Bestel hier je gratis tickets
Adres: Leeghandseweg 10A, 5476 VD Vorstenbosch

6. Lekker eten en drinken bij de boer!

Outdoorcooking

Op Zondag 12 maart is er bij Bij Kato in Brabant een Outdoor cooking workshop. Tijdens deze workshop leer je hoe je vuur maakt, hoe je gebruik maakt van gietijzeren pannen en van een Hongaarse ketel, en het allerbelangrijkste hoe je lekker buiten kunt koken. De workshop is van 12.00 tot 19.00uur en je kunt je hiervoor inschrijven via de website. Adres: Houtsestraat 26, 5492 TM Sint-Oedenrode.

Wijnproeverij

Combineer een overnachting bij de boer met een Wijnproeverij bij B&B in de Wei. Op Zaterdag 22 april organiseren ze weer een wijnproeverij. Kim, wijndiva en -sommelier, laat je 6 wijnen proeven, speciaal geselecteerd voor deze gelegenheid. Je leert over de wijn, het wijnhuis en gerechten waarbij deze het beste smaken.
Bij elke wijn wordt er een klein hapje geserveerd om de smaakbeleving compleet te maken. Uiteraard proef je ook hun eigen Black Angus vleesch! Meer informatie vind je hier. Deze wijnproeverij is te boeken met of zonder overnachting. Adres: Trentweg 42, 5469 PE Boerdonk (NL)

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen te doen bij de boer! Neem hiervoor een kijkje op de pagina voor een dagje uit bij de boer