Update: De winkel is komend seizoen gesloten maar gelukkig kun je wel blijven profiteren van heerlijke asperges. Boerderijwinkel Wieks Scharrelmelk in Diessen verkoopt de asperges. Lees hier meer over Wieks Scharrelmelk.

Aspergekwekerij met sfeervolle winkel in Diessen

In het gezellige Brabantse dorpje Baarschot in de gemeente Diessen ligt de aspergekwekerij van John en Miriam genaamd Aspergekwekerij van Gestel-Wolfs. Op deze aspergekwekerij telen ze op de traditionele manier. De complete teelt wordt van A tot Z op een professionele manier uitgevoerd, zelfs tot aan de verkoop in hun eigen aspergewinkel.

Bij Aspergekwekerij van Gestel telen ze alleen de meest smaakvolle rassen Geynlim en Backlim. Door de jarenlange ervaring weten ze dat deze rassenteelt op de Baarschotse zandgrond leidt tot een zeer lekkere, smaakvolle een iets wat zoete asperge.

Als je aan asperges denkt, denk je aan het voorjaarszonnetje maar het eerste voorjaarszonnetje wil niet zeggen dat de asperges al klaar zijn om te oogsten. De asperges van John en Miriam laten altijd nog even op zich wachten. Dit zijn de asperges die echt uit de grond komen. Niet voorverwarmd door de kas maar gewoon puur natuur. Meestal net voor Pasen, afhankelijk van het weer, steken de eerste asperges de kop op. En dat is natuurlijk een feestje!

Voor aspergeliefhebbers is dit de mooiste tijd van het jaar. En dat blijkt, want ieder jaar staat er weer een lange rij met aspergeliefhebbers te wachten tijdens de eerste verkoopdagen. Vanwege de grote interesse hebben John en Miriam een boerderijautomaat erbij gezet, zodat ze ook de mensen met wat minder tijd kunnen voorzien van hun heerlijke asperges. Ondanks dat ze 6 dagen in de week geopend zijn, staan ze ook nog met regelmaat de aspergeautomaat op een dag bij te vullen.

Dagverse asperges

Bij Aspergekwekerij van Gestel staan ze voor vers. Asperges die aan het einde van de dag niet verkocht zijn, zul je de volgende dag niet meer in de winkel of boerderijautomaat vinden. Die gaan naar de veiling. Kortom, hier krijg je écht dagverse asperges. En dat proef je!

Asperge schillen? Dat doen ze graag voor jou

Het heeft wel iets toch? Asperges schillen in het zonnetje met een muziekje aan en een wijntje erbij? Vind ik wel tenminste. Maar goed, daar is niet altijd de tijd voor. Gelukkig hebben ze bij Aspergekwekerij van Gestel een schilapparaat staan, die dit heel snel kan, zodat jij thuis vooral kunt genieten van de heerlijke asperges en niet bezig hoeft te zijn met het schillen van de asperges. Ook wel eens makkelijk na een dag werken!

De asperge is een zeer veelzijdige groenten

Vaak worden asperges in het weekend gegeten. En dan volgens het klassieke recept. Aspeges met ei, ham, aardappeltjes en botersaus. Er zijn zelfs zoveel gerechten waardoor je aan het einde van het seizoen baalt dat je nog niet alle aspergegerechten geprobeerd hebt. Aspergekwekerij van Gestel inspireert je graag met heerlijke gerechten in de winkel en op facebook komen in het seizoen ook lekkere gerechten voorbij.

Aspergewinkel en boerderijautomaat

In de sfeervolle ingerichte aspergewinkel die zes dagen in de week geopend is verkopen ze natuurlijk de asperges zelf in verschillende maten. Zowel geschild als ongeschild. Naast de asperges verkopen ze ook een aspergesalade, aspergesoep, aardbeien, achterham, krieltjes, eieren en wijn. Ook verkopen ze zakjes met kleine stukjes asperge zodat je in een hand omdraai een lekkere aspergesoep maakt. De aanverwante producten komen van boeren uit de omgeving. De boerderijautomaat is dagelijks geopend van 08.00 tot 21.00uur en óók op zondag!

De aspergekwekerij ligt in een prachtige omgeving en is perfect te combineren met een mooie fietsroute.

Neem gerust eens een bezoek aan deze aspergewinkel. John en Miriam ontvangen je graag.

Nog veel meer informatie over Baarschot op Wikipedia.