Boerdonk
Noord-Brabant

B&B in de Wei

Logeren, trainen of vergaderen bij de boer tussen de koeien

In het dorpje Boerdonk gelegen tegen Beek en Donk in Noord-Brabant ligt de duurzame boerderij van Cees en Lies, genaamd B&B in de Wei. De naam verraadt het al waar je hier kunt overnachten, namelijk in de wei. Uit welk raam je ook kijkt overal zie je de weilanden waar de Black Angus kudde heerlijk staat te grazen. Met een beetje geluk zie je er een ree, haas, fazant, een koppeltje patrijzen of een kievit. Deze prachtige locatie is perfect voor de liefhebbers van rust en natuur. Ze hebben 3 tweepersoonskamers, 1 vierpersoonskamer en een 2-persoons kamer voor mindervaliden. Alle kamers hebben een eigen terras en zijn ruim van opzet. Als je op je terras zit, heb je uitzicht op de mooie kudde met Black Angus koeien. Het geluid van grazende koeien, heerlijk zo rustgevend. Wie wil dit niet?

Romantisch met z’n tweetjes

B&B in de Wei is geschikt voor 2 personen. Op de eerste verdieping hebben ze een tweepersoonskamer met uitzicht op de weide waar de black Angus koeien lopen. Even ontsnappen, weg uit de hectiek en tot rust komen op deze locatie. Cees en Lies vinden het heerlijk om jullie in de watten te leggen en doen hier dan ook alles aan. ‘S morgens bereiden ze een heerlijk uitgebreid ontbijt voor je. Een ontbijt waar alle gasten over schrijven als ze een beoordeling geven, dus laat je hierdoor zeker verrassen! In de ruimte staat een luxe Jura koffiezetapparaat, aan goede koffie geen gebrek want die mag je gewoon zelf pakken. In de kamer staat een zitje, je hebt een eigen ruime badkamer met inloopdouche, wastafel en wc. Ook is er een ruime loggia van ong. 11 m2 groot met zitje. Kortom, een ideale plek op met z’n tweetjes even tot rust te komen..

Vanuit B&B in de Wei is het leuk om de omgeving te verkennen met de fiets of wandelend. Er zijn allerlei leuke fietsroutes langs de natuur maar ook de sfeervolle Brabantse dorpjes in de omgeving zijn de moeite waard om te bezoeken.

Ook met een groep ben je hier van harte welkom!

Bij B&B in de Wei hebben ze meerdere kamers. Zo heb je de Klaver, Weegbree, Lolium, Timothee en Rietzwenk. Kamer Weegbree heeft zelfs een flexibele schuifwand, hierdoor kun je de kamer betrekken bij de gemeenschappelijke ruimte. Dit biedt voor een bedlegerig persoon de mogelijkheid om zich naar behoefte aan te sluiten bij de overige gasten. Ook met een groep van maximaal 12 personen ben je bij B&B in de Wei van harte welkom. Kortom, er zijn mogelijkheden genoeg. Het is ook leuk om met de groep de rondleiding van Cees te volgen, zodat je meer te weten komt over het reilen en zeilen op de boerderij. Ben je nu benieuwd naar de smaak van de Black Angus koeien? Dan is het ook mogelijk om de grote BBQ aan te steken en gebruik te maken van het BBQ-vleeschpakket. In het pakket zit Black Angus rundvlees van hun eigen dieren, heerlijke salades, stokbrood en diverse sauzen. Is het niet zo’n lekker weer om te BBQ-en? Dan is het ook mogelijk om losse stukken rundvlees van Vleesch van de Weij te bestellen. Cees en Lies kunnen je hier maar al te goed in adviseren, dus vraag er gerust om!

Het motto van Cees en Lies is dan ook als de gasten blij zijn, dan zijn wij dat ook!

Cees en Lies zijn van alle markten thuis!

Nu zijn ze niet alleen goed in het runnen van de boerderij en de B&B. Lies heeft nog een extra specialiteit namelijk het geven van trainingen. Zo geeft ze diverse trainingen. Het doel van de training is het loskomen uit belemmerende patronen. De trainingen worden gegeven in de gemeenschappelijke ruimte. Deze ruimte is ook perfect te gebruiken voor een vergadering.

En wie denkt dat dit alles is… Cees en Lies combineren hun passie voor lekker eten en drinken ook met hun gasten. Zo worden er regelmatig proeverijen gegeven met hun eigen rundvlees.

Bestel heerlijk rundvlees van Black Angus koeien

De koeien en hun kalveren van Cees en Lies grazen heerlijk rondom de B&B en leveren superieur vlees dat ze in vleespakketten van 10 kg verkopen. De verkoop van het vlees gaat onder de naam: Vleesch van de Weij. Op de website staan alle mogelijkheden beschreven. Van losse stukken vlees, verwerkte stukken vlees tot aan complete vleespakketten. Neem zeker eens een kijkje!

rundvlees-black-angus-koeien

Duurzaamheid, de rode draad op deze boerderij

Cees en Lies zijn op verschillende manieren bezig met energie. Van opwekken tot aan besparen. Zo hebben ze de gehele b&b optimaal geïsoleerd, maken ze gebruik van Led verlichting en bewegingsmelders. Ze hebben zonnepanelen voor hun eigen groene energie, er rijden zelf in een elektrische auto en hebben ook oplaadfaciliteiten voor auto’s en fietsen. Ook houden ze bewust rekening met gebruik van water, afvalbeheer de omgeving en algemene duurzaamheid.

Ben je enthousiast geworden over deze bijzondere locatie? Je bent van harte welkom bij B&B in de Wei!

Nog veel meer informatie over Boerdonk op Wikipedia.

Boerdonk
Noord-Brabant

B&B in de Wei