BoerBack

Card image cap

Lutten
Overijssel

BoerBack

Naar de website

Vlees van de boer: authentiek genieten

Waar kan je het beste vlees halen? Juist, rechtstreeks bij de boer. Boer Back Senior, ook wel bekend als ‘gewoon Gerard’. Heeft zijn boerderij overgedragen aan zijn zoon Erik en schoondochter Netty. Erik en Netty zijn nu de derde generatie boeren die op dit stukje land werken aan de toekomst. Naast de schuur, de dieren en het weiland, heeft Gerard nog meer overgedragen: de passie en liefde voor koeien. Bij BoerBack bestel je gemakkelijk het lekkerste vlees online.

Het lekkerste vlees, rechtsreeks van de boer

Dat je de ‘stress’ van een dier proeft, is nu eenmaal een feit. Gelukkig is er steeds meer aandacht voor welzijn van dieren, maar nog steeds kan je goed het verschil proeven tussen ambacht en massaproductie. Bij BoerBack, zo heet het bedrijf nu, koop je online eerlijk vlees.  Van koeien die op hun eigen boerderij geboren én opgegroeid zijn. Na het bestellen wordt jouw bestelling thuisbezorgd. Een greep uit het assortiment:

  • Familiepakket klein- middel- groot.
  • T-bone steak
  • Picanha
  • Bavette
  • Kogelbief

Vlees natuurlijk! Voedsel van de boerderij

Natuurlijk vlees, wat is dat eigenlijk? Veel mensen hechten steeds meer waarde aan (biologische) of natuurlijke producten. Dat wil zeggen, dat de producten met respect voor dier, natuur en milieu ontwikkeld zijn. Erik en Netty zijn ontzettend vooruitstrevend en denken na over alle consequenties die hun keuzes hebben. Hun visie: het kan anders. Op het melkveebedrijf worden de kalveren die niet opgroeien tot melkkoe grootgebracht. Zo weten Boer Gerard, Erik en Netty precies van kalf tot volgroeide koe hoe het dier geleefd heeft.

De koeien staan de hele dag in het daglicht de spotlight

Op deze boerderij groeien de kalveren op in een Roundhouse . In deze ruime, open stal hebben de dieren 24/7 toegang tot frisse buitenlucht. En ze zijn gehuisvest op stro. Dat lekker warm en comfortabel is voor ze. Samen met de boeren in opleiding; Colin en Jorik worden alle koeien elke dag met aandacht en liefde verzorgd. Bovendien is het Roundhouse stalconcept circulair. In het hele management wordt er zo min mogelijk verspild. De vaste mest wordt bijvoorbeeld gebruikt als ingangsstof voor de mono-vergister. Ook wordt de betonnen vloer onder het stro gekoeld, waardoor er minder ammoniak vervliegt.

boer-back-verhuur-roundhouse

Vlees/ van koeien die gras eten

Koeien eten gras. Dat weet iedereen. Maar om op te groeien tot een gezonde koe, is gras alleen soms afdoende. Daarom wordt de voederwaarde van het gras zorgvuldig geanalyseerd. En wordt er waar nodig bijgevoerd. Bijvoorbeeld met eendenkroos dat in de buurt wordt geteeld. ‘*Met één hectare eendenkroos wordt er net zoveel eiwit geteeld als met tien hectare soja’.

*Wageningen Universiteit

Vlees met respect voor het dier

Je oogst wat je zaait. Dat is de filosofie van Erik en Netty. Ze zijn goed voor de dieren en dat zie je terug in de gezondheid van de kalveren. Ze gebruiken bijvoorbeeld nauwelijks antibiotica. De kalveren groeien op met melk van de koe en gewassen van eigen land. Die bemest worden met de mest van de kalveren op de boerderij. De volgroeide dieren gaan naar een vakman. Die weet wat hij doet. Met gevoel en passie voor het dier. En dat proef je. Erik en Netty willen zo min mogelijk verspillen, iets dat past bij hun toekomstbestendige aanpak. Daarom zijn de vleespakketten soms iets verschillend van gewicht. Je kan kiezen uit:

  • Pakket van 1,7 tot 1,9 kilo
  • Pakket van 3,8 tot 4,2 kilo
  • Pakket van 6,8 tot 7,2 kilo

In de pakketten zit bijvoorbeeld: braadvlees, entrecote, biefstuk, gehakt, schenkel, hamburger en runde saucijs. De samenstelling van het pakket hangt af van de grootte van het pakket dat jij kiest.

Je kan online bestellen op www.mastermeat.nl

Wil jij meer weten over BoerBack en de kalveren? Kijk dan op: https://boerbackvlees.nl/

mastermeat-boer-back

Welkom in de roundhouse voor je vergadering, bijeenkomst of diner

Een bijeenkomst, vergadering of diner op de planning? Dan ben je bij Boer Back aan het juiste adres! Boek een bezoek aan de roundhouse met vergaderlocatie in de nok. De vergaderlocatie is van alle gemakken voorzien van schermen, grote open ruimte, toiletten tot aan een keuken én natuurlijk een prachtig uitzicht op de koeien en het weiland. De perfecte locatie voor een brainstorm, teambuilding, vergadering of andere bijeenkomst.

De roundhouse is een modulaire potstal waar het vee in staat. Geen traditionele stal, maar een moderne ronde en open stal aan de rand van het weiland. De koeien leven in kleine groepjes bij elkaar. Allemaal passend bij de missie van Boer Back. Daarom zorgt de stal er ook voor dat ze minder uitstoten, en het vlees dus een kleinere voetafdruk heeft.

De roundhouse-vergaderlocatie is goed bereikbaar en ze hebben een eigen parkeerterrein op de boerderij. De rustige omgeving geeft ook een mogelijkheid om een wandeling te maken en vervolgens tot andere inzichten te komen. Kortom, ideaal als je wilt samenkomen, vernieuwen, kennis wilt delen en ontmoeten.

Ben je stappen aan het zetten, maar heb je behoefte aan extra begeleiding van buitenaf? Dat kan! Ze bieden namelijk ook begeleiding per dagdeel aan, bijvoorbeeld bij het schrijven van een businessplan of het vinden van een oplossing voor een bedrijfsissue.

Samenkomen op maat

De roundhouse-vergaderlocatie bestaat om mensen en organisaties te faciliteren die, net als Boer Back, werken aan verbetering en innovatie. Een dagdeel, alleen koffie, of ook een lekkere lunch met beleg van hun eigen boerderij. Alles is mogelijk!

Jij kan meewerken aan de toekomst

Wist jij dat jij een enorme invloed hebt op de toekomst? Door producten te kiezen die dichtbij huis op een zo goed mogelijke manier geproduceerd worden. Misschien kost dat iets meer dan in de supermarkt. Je krijgt er veel voor terug: een culinair stukje vlees dat goed is voor jou en onze planeet.


Nog veel meer informatie over Lutten op Wikipedia.

Card image cap

Lutten
Overijssel

BoerBack

Naar de website