BoerenBed Het Wesselink

Card image cap

Schalkhaar
Overijssel

BoerenBed Het Wesselink

Prijzen en boeken

Luxe kamperen op de boerderij in het Salland

BoerenBed Het Wesselink in Salland ligt in Schalkhaar/Deventer aan de oever van de IJssel. Het ligt midden in het vakantiegebied Salland, tussen Nationaal Park De Hoge Veluwe en Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Het gebied kenmerkt zich door weidse uiterwaarden, het prachtige landschap en een bosrijke heuvelrug. BoerenBed Het Wesselink in Salland is een melkveebedrijf met ongeveer 60 koeien en daar komen elk jaar kalfjes bij. Margriet en boer Henk nemen je graag mee in hun leven op de boerderij!

De tenthuisjes liggen aan de bosrand, met aan de voorkant vrij uitzicht over het weiland. Een groot deel van het jaar grazen de koeien in het weiland voor de tenten, maar het kan ook dat ze voor het woonhuis staan. In de vroege ochtend en tegen schemering lopen er reeën door het weiland, die je met enige regelmaat kunt zien vanuit je tent. De koeien verblijven in een luxe geautomatiseerde stal, ze kunnen zelf kiezen of ze naar buiten gaan of toch liever binnen blijven. Boer Henk vertelt je heel graag alles over de koeien en laat je van dichtbij zien hoe de automatische melkmachine werkt.

Elke dag is hij druk aan het werk op de boerderij en in de middag heeft hij jouw hulp hard nodig bij het voeren van de kalfjes. Durf jij een kalfje zelf de fles te geven?! Er worden elk jaar veel nieuwe kalfjes geboren en deze verblijven in een aparte stal. Jij mag boer Henk helpen met het schoonhouden van deze stal.

boerenbed-wesselink-boerderij
Lekker samen rondom het kampvuur

Lekker ravotten in het bos!

Het bos achter de tenthuisjes is een groot speelparadijs bij BoerenBed het Wesselink. Je kunt hier doorheen racen op de skelter, hutten bouwen en in bomen klimmen. Ook is hier een waterspeelplaats inclusief waterpomp, perfect om urenlang te spelen. Onder de grote jarenoude beukenboom staat een reuze-schommel waar je met je hele familie naast elkaar in kan schommelen en er is een swing/ klim touw. Als je nog niet genoeg hebt gespeeld kun je met je boerderij vriendjes gaan voetballen, trampoline springen of kastelen bouwen op de zandheuvel.

boerenbed-wesselink
Spelen in het bos

Beestenboel

Naast de vele koeien is er een dierenweide met twee eigenwijze schapen, een wei met twee pony’s die je mag borstelen en een knuffelschuur vol met konijntjes. Ook mag je elke dag een vers eitje rapen bij de kippen! Vergeet vooral niet een uitgebreide ontbijtmand of avondmaaltijd bij Margriet te bestellen, door haar persoonlijke noot is elke mand een feestje op zich. Samen de boerensoep of het gegrilde boerenkippetje bereiden maakt jullie BoerenBed vakantie helemaal compleet! Vanuit de boerderij kun je heel goed een hardlooprondje maken zonder dat je gehinderd wordt door gemotoriseerd verkeer. Pak ook eens de benenwagen (wandelen), een fiets of mountainbike. Achter de boerderij ligt een uitdagende mountainbikeroute.

Op minder dan 2 kilometer afstand ligt restaurant NUNU. Dit is dé plek voor een kop koffie met zelfgemaakte appeltaart! Ook proef je hier vers bereide biologische gerechten en is er een bijzonder mooie speeltuin voor de kleintjes met regelmatig leuke activiteiten.

Leuke dingen om te doen vlakbij Deventer

Salland staat bekend om de ‘Sallandse’ asperges. In de maanden april, mei en juni zijn bij diverse aspergetelers in de buurt verse asperges zo van het land te koop. Dichtbij BoerenBed Het Wesselink vind je Hanzestad Deventer, deze ligt aan de rivier de IJssel. Een hele mooie stad, met historisch centrum. Aan het plein bij De Waag, kun je één van de vele gezellig terrasjes pakken, nadat je met de kinderen het Speelgoed museum hebt bezocht. Of misschien een GPS tocht door de binnenstad? Er is zoveel te beleven in deze veelzijdige stad! Mooie en gratis toegankelijke evenementen zijn Deventer op Stelten (eerste weekend van juli) of de bekende Deventer Boekenmarkt (eerste zondag van augustus) en in de zomermaanden is er elke zaterdag Brocante aan de IJssel.

Nog veel meer informatie over Schalkhaar op Wikipedia.

Card image cap

Schalkhaar
Overijssel

BoerenBed Het Wesselink

Prijzen en boeken