Zuivelinnen Zuidermeer

Update:

Helaas is Zuivellinnen met onderstaande activiteiten gestopt.

Sfeervolle boerderijwinkel met verse zuivel van Jersey koeien

In Zuidermeer ligt het melkveebedrijf van Marissa en Mark. Ze zijn alweer de 4e generatie die actief zijn op deze boerderij. De boerderij bestaat dus al lang, maar het feit dat de melk nu niet alleen naar de fabriek gaat, maar ook gebruikt wordt voor hun eigen zuivellijn, dat is nieuw!

Dagelijks zet Mark samen met zijn ouders zich in voor de zorg van de koeien en Marissa maakt met de weidemelk van de Jersey koeien de lekkerste zuivel én ze pakt ook het educatiestuk op. De zuivel verkopen ze in hun eigen boerderijwinkel maar ook in diverse winkels in de omgeving. Marissa heeft dus met trots voor haar dieren zelf een eigen Zuivelinnen lijn opgezet. Naast deze verse zuivel ligt de boerderijwinkel ook vol met allerlei andere (h)eerlijke producten.

Yoghurt, hangop, karnemelk, kefir, vla en melk

Als je de boerderijwinkel binnen komt lopen kijk je je ogen uit want wat een groot assortiment met zuivel! Marissa maakt in de speciale zuivelruimte diverse producten met volle Jersey melk. Zoals Jersey-Yoghurt in de smaken: naturel, aardbei, sinaasappel, kokos, bramen en perzik/rode bes. Jersey-Hangop in de smaken: naturel, aardbei en bramen. Jersey karnemelk, Jersey-Kefir, Jersey-Vla in de smaken: vanille en chocolade en gepasteuriseerde Jersey-Melk. Kortom, een zeer ruim assortiment. Maar… er is nog meer!

Kaas, kaas en nog meer kaas

De boerderijwinkel ligt vol met kaas! Niet zomaar kaas, maar échte kaas gemaakt op de boerderij. In de boerderijwinkel verkopen ze Jersey-kaas: romig belegen, puur pikant en oude kaas. Maar ook boerderijkaas met olijf/tomaat, tuinkruiden, walnoot/honing en knoflook/tijm. Naast het ruime assortiment van hun eigen kaas verkopen ze in de boerderijwinkel ook nog diverse boerderij kruidenkazen, roombrie, schimmelkazen en geitenkazen. Voor ieder wat wils!

Streekproducten

Niet alleen voor kaas ben je hier aan het juiste adres. In de boerderijwinkel verkopen ze groenten, eieren, aardappelen, jam en sauzen, granola, havervlokken, allerlei bakmixen, sapjes, wijntjes, biertjes. En allerlei ingrediënten om je tapasplank te vullen! Kom je op vrijdag of zaterdag dan komt de heerlijke geur van verse broodjes je tegemoet, want dan verkopen ze ook brood, croissantjes en diverse harde broodjes.

Iets te vieren?

Nadat je de boerderijwinkel hebt bezocht zal je begrijpen waarom mensen naar deze gezellig boerderijwinkel komen en vragen of Marissa een cadeau pakketje wil maken!

Enthousiast geworden over Zuivelinnen Zuidermeer? Marissa, Mark en hun team vinden het leuk als je een bezoekje brengt!

Nog veel meer informatie over Zuidermeer op Wikipedia.