Beleefboerderij de Stelle

Op deze boerderij mag je zijn wie je bent!

Of je nu een strandrit wil maken op een Zeeuws trekpaard, wil kamperen in een luxe glamping tent, een zorgvraag hebt, de dieren wil voeren of gewoon lekker wil genieten op een hapje of drankje…. bij Beleefboerderij de Stelle in Ouwerkerk ben je van harte welkom!

Beleefboerderij de Stelle ligt op het eiland Schouwen-Duiveland. Als je binnenstapt in het restaurant heb je het idee dat je binnenstapt in een stoere cowboy club. Overal zie je mooie accessoires van vroeger. Er staat een grote lange tafel waar veel leuke momenten gedeeld worden zowel met cliënten, ruiters, recreanten als vakantiegasten. Een zeer veelzijdige locatie!

Doe mee met de Voertoer

Dierenliefhebbers kijken hun ogen uit! Van Zeeuwse trekpaarden, schapen, pauwen, kippen, varkens, eenden, ezels, pony’s tot aan een emoe. Elke woensdagmiddag en om de week op zaterdag is het mogelijk om deel te nemen aan de voertoer. Op dit moment is het aan jou de eer om alle dieren te voeren. En de dieren weten al heel snel hoe laat het is! Meh….Als jij aan komt lopen met eten dan komen de schaapjes al naar je toegerend. Zo mooi om te zien! Een leuke selfie met de schaapjes mag natuurlijk niet ontbreken. Maar niet alleen de schaapjes zijn blij met eten, de rest van de dieren ook. Je bent wel even zoet met het voeren van al deze lieve dieren en wie weet wil er ook wel één van de dieren een dikke knuffel van jou. De voertoer wordt in de vakantie vaker georganiseerd. Op de website lees je wanneer de voertoer allemaal is.

Tijdens de vakanties worden er ook allerlei leuke activiteiten georganiseerd zoals grondwerk met een shetlander, ritje op de menkar, versieren van cupcakes of themafeesten. Kortom, een leuk middagvullend programma.

Strandrit of Stellerit op Zeeuwse trekpaarden

Ja, Zeeuwse trekpaarden staan echt niet alleen maar voor de kar, je kunt ze ook onder de man rijden. Heerlijk zo relaxt dat ze zijn! Bij Beleefboerderij de Stelle krijg je de kans om dit te ervaren. Tijdens de beleefrit mag jij namelijk mee met de vrachtwagen voor een strandrit. Onder het genot van een kopje koffie of thee kun je kennis maken met Jaco, hij gaat mee als begeleiding tijdens de strandrit. Tijdens de koffie vraagt hij naar je ervaringen. Op basis daarvan maakt hij een inschatting wie op wel paard kan rijden. En ik kan uit eigen ervaring vertellen dat Jaco daar echt een ster in is! Nu staan er alleen maar erg brave paarden maar de kunst is wel om het juiste paard bij de juiste ruiter in te delen. De strandrit reserveer je vooraf en is voor iedereen met gevorderde ervaring want tijdens de beleefrit ga je alles zelf doen. Natuurlijk helpt Jaco wel als iets niet lukt, maar ervaring is wel belangrijk! Zodra je weet met welk paard jij op pad mag, is het tijd om het paard zelf op de vrachtwagen te zetten en het tuig te pakken. Het gaat namelijk een échte beleefrit worden. Na een korte rit met de vrachtwagen kom je aan bij het strand, daar kunnen de paarden gepoetst en gezadeld worden en dan is het moment daar om op te stappen en te genieten van een heerlijke strandrit op een Zeeuwse knol. Na afloop rijden jullie weer terug naar de boerderij en is het mogelijk om de dag af te sluiten met iets lekkers uit het restaurant. Tijdens de rit worden er allerlei foto’s gemaakt, leuk als herinnering.

Een andere leuke rit die ook met regelmaat georganiseerd wordt is de Stellerit. Je vertrekt vanaf Boerderij de Stelle te paard en loopt heerlijk met een kleine groep door de polders. Een leuke rit door de bossen en het krekengebied bij Ouwerkerk. Een perfecte manier om kennis te maken met deze mooie imposante paarden. Deze Stellerit is geschikt voor de beginnende- en gevorderde ruiter.

Geniet op de rug van een wandelpony

Is je (klein)zoon of (klein)dochter fan van pony’s? Dan is de kans groot dat ze bij het zien van grote pony Spikkel of shetlander Fame erg enthousiast zullen worden. Deze pony’s zijn namelijk inzetbaar als wandelpony. Je mag met de pony over het erf wandelen, lekker tussen de boomgaard door, langs de andere dieren. Na afloop nog even nagenieten van een lekker ijsje op het terras en je hebt weer een leuke middag gehad in Zeeland.

Uiteten op de boerderij

Ambachtelijke bereid stoofvlees van Zeeuwse bodem met vers gesneden Zeeuwse friet. Of wat dacht je van verse tomatensoep als vooraf en een hartige pannenkoek. Samen met de zorggasten weten ze er elke keer weer iets lekkers van te maken! De zorggasten vinden het hartstikke leuk om jullie in de watten te leggen. Je kunt in het restaurant terecht voor een lunch of een simpel diner. In het winkeltje verkopen ze huisgemaakte producten zoals jam en vruchtensaus. Heerlijke wijn uit de streek en mooie selectie wijnen uit het restaurant.

Lol tijdens Boerengolf

Met een stick met een klomp en een bal het weiland in voor een potje boerengolf. Weet jij als eerste de bal in het gat te krijgen dan win je. Maar het gaat niet alleen om het winnen, het gaat ook om het plezier! En dat horen ze vaak al op afstand. Je kunt deze activiteit al doen vanaf 2 personen.

Overnachten bij de boer in een glamping tent, chalet of met je eigen kampeermiddel

Wil jij graag op een prachtige plek midden in de polder overnachten bij de boer? Dan is Beleefboerderij de Stelle een ideale bestemming. Vanuit deze rustige plek kun je het gehele eiland ontdekken. Er zijn ontzettend veel mooie fiets- en wandelroutes. Ook ben je zo in Zierikzee en Middelburg. Maar om je te vermaken hoef je het terrein eigenlijk niet eens af. Er staan voor kinderen allerlei fietsjes en skelters en er is een grote zandbak. Er lopen voldoende dieren die graag een knuffel van jou ontvangen. En een ritje op pony stippel of Fame mag natuurlijk niet ontbreken! Ben je een ervaren ruiter dan is een strandrit of polderrit een aanrader!

Op beleefboerderij de Stelle kunt je overnachten met je eigen tent, caravan of camper. Maar heb je geen zin om je eigen kampeermiddel mee te nemen dan is het ook mogelijk om te overnachten in een chalet of glamping tent.  Wil je liever in de polder logeren met meer rust dan is het ook mogelijk om te overnachten op de tweede locatie namelijk bij Camping de Weyde Line in Nieuwerkerk.

luxe-kamperen-in-glamping-tent-zeeland

Buitenschoolse opvang en dagopvang

Na een dag school is het superfijn om op een rustige plek alle prikkels te kunnen verwerken. Beleefboerderij de Stelle is zo’n locatie. Lekker op de boerderij tussen de dieren de dag laten bezinken, zodat je daarna ontladen thuis komt. De buitenschoolse opvang is iedere werkdag en om de week ook op zaterdag geopend. Zorgboerderij de Stelle biedt hulp op diverse leefgebieden namelijk sociaal, lichamelijk, praktisch of psychisch. Ze bieden begeleid wonen op de zorgboerderij zelf, maar ook buiten de zorgboerderij.

Op de boerderij is altijd wel iets te doen. Zo mogen de zorggasten wekelijks meehelpen met snoeien, schoffelen, draden en palen repareren tot takken opbinden. Ook diverse activeiten zoals mennen, longeren, loswerkwerken en paardrijden etc. behoren hierbij. De paarden worden ook regelmatig ingezet voor bewustwordingsoefeningen. En voor wie dol is op tuinieren is de moestuin natuurlijk een whalhalla! Ze mogen namelijk hun eigen stukje moestuin onderhouden. De zorggasten die het leuk vinden nemen we mee naar de sportschool om te zwemmen of fitnessen. Eigenlijk is de conclusie dat een zorggast zich hier nooit zal vervelen en er zijn ontzettend veel afwisselende werkzaamheden, dus een dag op zorgboerderij de Stelle is nooit saai!

Enthousiast geworden over deze beleef en zorgboerderij? Bezoek hier de website van beleefboerderij de Stelle.

Nog veel meer informatie over Ouwerkerk op Wikipedia.