’t Flierbos

  • Hellegatsestraat 31, 4727 TA Moerstraten

’t Flierbos

  • Hellegatsestraat 31, 4727 TA Moerstraten

Helemaal tot jezelf komen bij boerderij ‘t Flierbos

Logeren in een authentiek koetshuis, een paardentraining of -coachingsessie volgen en genieten van de rustgevende Noord-Brabantse natuur. Klinkt jou dat als muziek in de oren? Ga dan naar boerderij ’t Flierbos in Moerstraten!

Jan en Rigerda en hun kinderen noemen ’t Flierbos de fijnste plek op aarde en laten anderen gelukkig ook genieten van dit kleine paradijs. De gastvrije familie heeft diverse gastenverblijven zodat je een nachtje op de boerderij kunt logeren. Ook heb je hier tijdens een paardentraining of -coachingsessie de kans om te werken aan jezelf en de band met je paard. Tot slot verhuurt ’t Flierbos ook paardenaccommodaties en ruimtes voor bijzondere workshops en cursussen. Bij boerderij ’t Flierbos kan alles!

In dromenland op het platteland

Wil jij wakker worden met het getjilp van de vogels en uitzicht op de weilanden? Dan is de accommodatie van ’t Flierbos jou op het lijf geschreven. Jan en Rigerda verhuren twee tweepersoonskamers en een vierpersoonsappartement. Er zijn ook grotere ruimtes beschikbaar die kunnen worden omgetoverd in een slaapzaal: matje en slaapzak uitrollen en klaar. De frisse plattelandslucht zorgt dat je in een mum van tijd in dromenland belandt. Niet onbelangrijk, je huisdier is ook welkom!

Versterk de band tussen jou en je paard

Bij ’t Flierbos heb je de unieke kans om een paardentraining – coaching bij Rigerda te volgen. Dit is een mooie manier om jezelf en je paard beter te leren kennen. Paarden zijn erg gevoelig en vangen daardoor signalen op die wij mensen vaak missen. Door met een paard samen te werken leer je de signalen zien en kom je erachter wat ze betekenen. Wanneer je weet wat je paard zegt, kun je er op de juiste manier op reageren.

Om de band tussen jou en je paard te versterken, moet je echter ook naar jezelf durven kijken en jezelf vragen durven stellen. Hoe duidelijk of onduidelijk ben jij? Wat zeggen je woorden en wat vertelt je lichaamstaal? Dit zijn niet altijd makkelijke vragen, maar je zult merken dat onder begeleiding van Rigerda jij en je paard nader tot elkaar groeien, omdat je naar elkaar leert luisteren.

Jij en je paard staan centraal

Rigerda heeft al veel ervaring in trainen en coachen en volgt zelf ook nog regelmatig lessen en clinics. Daardoor zijn haar trainingen nooit in een vast keurslijf gegoten. Ieder dier en mens is immers uniek en daarom wordt de training op jou en je paard afgestemd. Heb jij geen eigen paard maar ben je wel geïnteresseerd in paardencoaching? Dat kan ook, want ’t Flierbos heeft zelf twee lieve paarden die jou graag willen leren kennen.

Accommodatie voor de paarden en voor jou

De twee paarden van ’t Flierbos verblijven in een zeer ruime accommodatie, waar nog een plekje vrij is voor andere paarden. Daarom zijn de buitenpaddox en boxen te huur. Wanneer jij dus paardentrainingen, workshops, lezingen of coaching sessies wilt geven, is ’t Flierbos de ideale locatie.

Je kunt gebruik maken van de wasplaats, de buitenpiste en de binnenpiste in de prachtige Noord-Brabantse natuur. In overleg kan er ook een heerlijke verse lunch worden verzorgd, zodat jij je alleen nog maar op de training of workshop en de deelnemers hoeft te richten.

Uiteraard is het ook mogelijk om een cursus of workshop te geven zonder paarden, zoals schilderen, koken, zingen, klankschalensessie, auralezen of yoga. Boerderij ’t Flierbos heeft een prachtige, lichte cursusruimte waar jij je creativiteit en energie de vrije loop kunt laten. Maar als je toch op een boerderij bent, kan je ook de dieren betrekken: mediteren tussen de geiten en kippen, drumsessies bij de paarden of de lieve koeien knuffelen…het kan allemaal!

paardencoaching t flierbos brabant

Neem plaats op een energetische stoel

Bij ’t Flierbos ben jij even helemaal weg van de stadse drukte en voel jij je één met de natuur. Maar wil je nog een stapje verder gaan en je ook één met jezelf voelen? Dan is de energetische stoel misschien iets voor jou. Onder begeleiding van Rigerda helpt de energetische stoel jou om weer in balans te komen. Denk aan het opheffen van energetische blokkades of het doorbreken van patronen. Klinkt ingewikkeld? Dat valt hartstikke mee! Rigerda vertelt je er graag meer over!

De groene vingers van boer Jan

Je zou bijna vergeten dat bij het ’t Flierbos ook akkerbouw een grote rol speelt. Jan en Rigerda zijn dol op de pure natuur met al haar grillen en mooie verrassingen. Elke jaar is weer anders en dat maakt het plattelandsleven avontuurlijke en prachtig. Met 25 hectare landbouwgrond is het een kleinschalige boerderij, maar wanneer je uit de stad komt, zijn die prachtige velden vol uien en suikerbieten erg indrukwekkend.

Jan is dol op alles dat groeit en bloeit en daarom hebben tuinaanleg en tuinonderhuis een speciaal plekje in zijn hart. Met veel kennis en liefde verzorgt hij het gazon, de bomen, planten, vijvers en meer. Wanneer jij tijdens je bezoekje aan ’t Flierbos onder de indruk bent van Jans groene vingers, kan je hem zeker vragen of hij jouw tuin eens onder handen neemt!

Frisse lucht en cultuur opsnuiven in de buurt van ‘t Flierbos

Op boerderij ’t Flierbos in Moerstraten is genoeg te doen, maar mocht je zin hebben in een uitstapje, dan zijn er veel mogelijkheden: van wandelen tot ijsjes eten op het terras.

Om de hoek van ’t Flierbos ligt het Pottersbos, dat zich uitstekend leent voor een ontspannen wandeling. In de buurt van de boerderij vind je ook het natuurgebied ‘De Brabantse Wal’, een niet te missen heuvelbrug tussen het natte Zeeland en het droge Noord-Brabant. Je kunt hier een mooie wandeling of fietstocht maken door het bos of op de heide. Ook is het gebied erg geschikt voor paardrijden.

Ook liefhebbers van lekker eten komen aan hun trekken. Boerderij ’t Flierbos ligt tussen Roosendaal en Bergen op Zoom. Beide bourgondische steden zijn een bezoekje waard. Ontdek de gezellige winkelstraten, bruisende terrasjes, heerlijke restaurants en bijzondere bezienswaardigheden.

Bij mooi weer kun je in Roosendaal bijvoorbeeld het openluchttheater Vrouwenhof bezoeken en genieten van klassieke muziek, cabaret of theater. Heb je meer zin in geschiedenis? Bewonder dan het klooster Mariadal of de kerk van Onze Lieve Vrouw. In Bergen of Zoom kun je de prominent aanwezige Peperbus beklimmen. Daarna heb je wel een koel drankje op een terrasje aan de Grote Markt verdiend. Ook het Markiezenhof is een historisch pareltje. Niet alleen het gebouw zelf is leuk om te bekijken, maar ook de wonderschone tuinen waar je doorheen kunt struinen.

Ben jij klaar voor rust, ontspanning en eigenheid in Noord-Brabant? Dan is ’t Flierbos in Moerstraten de perfecte plek voor jou. Jan en Rigerda, de kinderen en alle dieren verwelkomen je graag!

Nog veel meer informatie over Moerstraten op Wikipedia.

Sfeerimpressie

Andere boerderijen in de provincie Noord-Brabant

Noord-Brabant
Topper