Boerderijen in de categorie

Alpacaboerderijen

Leuke activiteiten met alpaca’s

De alpaca is de laatste jaren enorm in populariteit gestegen, waardoor ook het aantal alpacaboerderijen in Nederland flink is gegroeid. Vaak bieden deze boerderijen leuke activiteiten met de alpaca’s aan. Zo kun je mee met aan alpacawandeling, of deelnemen aan een Meet & Greet, waarbij je ze ook mag voeren. En wat dacht je van yoga tussen de alpaca’s? Zelfs een picknick in de alpacaweide behoort tot de mogelijkheden! Helemaal uniek is het verzorgen van je eigen alpaca tijdens je verblijf. Want op veel alpacaboerderijen kun je inmiddels óók overnachten!

Wij hebben hier de leukste alpacaboerderijen voor je op een rijtje gezet:

De alpaca is een zoogdier en is afkomstig uit het Andesgebergte in Zuid-Amerika. De alpaca is familie van de kameel. Ze zien er ontzettend schattig uit door hun mooie wolle vacht. De alpaca wordt ook vaak verward met de lama. Een lama is een stuk groter. De alpaca heeft rechte, spitse oren die vrolijk naar buiten staan. De oren van een lama hebben een kromme vorm. De vacht van een lama is ook anders. De lama hoeft namelijk niet geschoren te worden, want die valt vanzelf uit. De mooie volle vacht van alpaca’s wordt wel geschoren. Het zachte wol is erg geliefd bij spinners en wevers.

Alpaca’s in combinatie met andere boerderijdieren

Alpaca’s zijn echte gezelschapsdieren. Ze zijn niet graag alleen. Alpaca’s kunnen over het algemeen goed samen met kangoeroes, pauwen, kippen, duiven en eenden op een wei.

Alpaca’s zien er schattig uit, enkele alpaca’s vinden het fijn om geknuffeld te worden, maar zeker niet allemaal. Alpaca’s zijn hele slimme dieren, je kunt ze dus ook goed trainen. Hiervoor heb je wel veel tijd en geduld nodig. Het is belangrijk om het vertrouwen van de alpaca’s te winnen!

Op het terras genieten van Alpaca’s

Alpaca’s zijn zo’n leuke beesten om naar te kijken. Heb jij al wel eens tien minuten naar deze wollige viervoeters gekeken? Ik weet één ding zeker, dat gaat niet snel vervelen!

De populaire alpacaknuffels

Je hebt ze vast al wel eens gezien als je een bezoek hebt gebracht aan een alpacaboerderij. Dè alpacaknuffel! Super schattige handgemaakte knuffels gemaakt van de wol van de alpaca’s.

Feed & Greet met alpaca’s

Wat eten alpaca’s? Alpaca’s eten gras, hooi en brokken. Tijdens een Feed en Greet leer je meer over wat alpaca’s fijn vinden, en ook wat ze niet fijn vinden. Net als mensen zijn niet alle alpaca’s hetzelfde. De boer of boerin kunnen dit zelf het beste uitleggen. Sommige alpaca’s eten bijvoorbeeld zo uit je hand en andere alpaca’s komen liever niet bij je in de buurt.

Alpacawandeling

Bij veel alpacaboerderijen is het mogelijk om met de wollige viervoeter te gaan wandelen. Je kan zelfs een strandwandeling maken met alpaca’s! En bij een wandeling met alpaca’s hoort natuurlijk ook een leuke selfie. Mits de alpaca er toestemming voor geeft! Een alpacawandeling is echt een aanrader!

High tea of lunch in een alpacabar

Genieten van een lekkere hightea terwijl de alpaca’s om je heen lopen. Klinkt dat niet leuk? Bij Alpaca Vorstenbosch en Alpaca Zeelandia kan dit gewoon!

Slapen in de alpacastal onder de alpacawol

Kun je nog steeds geen genoeg krijgen van deze leuke dieren? Maak je alpaca-avontuur dan compleet met een unieke overnachting. Bij Zonneveld Alpaca’s kun je echt letterlijk overnachten tussen de alpaca’s. Hier slaap je namelijk in de stal!

Deze zogeheten stalkamer bevindt zich in het nachtverblijf van de alpaca’s. Er staat een tweepersoons bed, voorzien van dekbedden gemaakt van….hoe kan het ook anders….alpacawol van eigen boerderij! En ja, voor wie dat na deze nacht heel erg fijn vindt….je kunt hier ook alpaca dekbedden kopen voor thuis! Boven het bed hangt een klamboe. Diverse spelletjes staan voor je binnen handbereik.

Alpaca Rescue

Alpaca’s zijn erg populair, maar het is wel belangrijk om er op een juiste manier mee om te gaan om ze goed in hun vel te laten zitten. Het komt voor dat er een reden is waarom iemand niet meer zelf kan zorgen voor zijn/haar alpaca’s. Alpacas Zeelandia vangt deze dieren op en zorgt dat ze weer herplaatst kunnen worden bij een nieuwe eigenaar.

Sommige alpaca’s komen binnen omdat ze ondervoed zijn, gedragsproblemen of een huidaandoening hebben. Dit vraagt natuurlijk de nodige zorg. Als je je indenkt dat één rescue alpaca wel 4 uur zorg nodig heeft. Bij Alpaca Zeelandia draait alles in het dagelijkse leven dan ook echt om de alpaca’s. Dus… overweeg je zelf een alpaca te kopen? Verdiep je dan eerst goed in de alpaca’s!