De Smaak van Hier

  • Hoog Heukelom 11, 5059 AD Heukelom

De Smaak van Hier

  • Hoog Heukelom 11, 5059 AD Heukelom

De lekkerste zuivel van de Smaak van Hier: dat smaakt naar meer!

De Smaak van Hier is een collectief van bevlogen boeren die eerlijke en lekkere zuivelproducten produceren zoals de waanzinnige vanillevla, magere kwark, smaakvolle yoghurt, gezonde havermoutpap, frisse karnemelk en nog veel meer.

De Smaak van Hier bestaat momenteel uit vier melkveehouders uit Bladel, Heukelom, Raamsdonk en Reek. Elke boer produceert de zuivel op een duurzame en ambachtelijke wijze. En met een flinke portie passie natuurlijk! Daardoor zijn de Smaak van Hier streekproducten kleine smaakbommetjes waar je geen genoeg van kunt krijgen.

Duurzaamheid smaakt het best

Bij alle boerderijen die zijn aangesloten bij de Smaak van Hier, staan mens, dier en milieu centraal. Daarom wordt er zo duurzaam en lokaal mogelijk gewerkt. De melk reist niet het hele land door, maar alle zuivelproducten worden vrijwel altijd op de boerderij zelf geproduceerd. Ze bevatten bovendien geen kunstmatige kleur-, geur-, en smaakstoffen, zodat de pure smaak van de zuivel behouden blijft.

Verser dan vers: van de koe in de fles

Hoe werkt de Smaak van Hier precies? Alle boeren die deel uitmaken van het collectief maken hun producten van de melk van hun eigen koeien. Om te zorgen dat de boeren zich kunnen richten op het maken van duurzame producten, neemt de Smaak van Hier alle logistieke rompslomp uit handen.

Uiteraard zorgt de Smaak van Hier er ook voor dat alle boeren een eerlijke prijs ontvangen voor de producten waarop het label van de Smaak van Hier prijkt. Ze steken immers veel tijd, passie, energie en kennis in het maken van alle zuivellekkernijen en dat verdient een passende beloning.

De smaken van Heukelom, Bladel, Reek & Raamsdonk

Wanneer je een product van de Smaak van Hier koopt, zie je op het label van welke boerderij de melk komt. Het smaakt natuurlijk extra lekker wanneer je precies weet waar je yoghurt, vla of melk is gemaakt. Elke boerderij heeft weer een andere specialiteit en bijzonderheid. Ook dat lees je terug op het etiket.

Benieuwd naar de boeren en de boerin van de Smaak van Hier? Dit zijn ze!

De Smaak van Hier wordt mede mogelijk gemaakt door…

Boer Rob Denissen uit Heukelom stond in 2017 aan de wieg van het collectief. Rob wilde niet meer dat de melk van zijn koeien in de grote melkplas verdween en daarom richtte hij de Smaak van Heukelom op. In Heukelom gaat het niet om een torenhoge melkproductie, maar om gezonde koeien en lekkere zuivel. Met de melk uit Heukelom worden onder andere heerlijke luxe toetjes gemaakt, zoals chocoladevla, vanillevla, havermoutpap en rijstepap.

Boerin Leonie van Zuilichem uit Bladel vindt het belangrijk om eerlijke producten te maken en daarbij zelf de touwtjes in handen te houden. Daarom gebruikt ze alleen melk van haar eigen boerderij. Bijkomend voordeel van het kleinschalige werken is dat ze heerlijke kan experimenteren met smaken. Leonie en haar man Roel hebben zich gespecialiseerd in kwark, hangop en Griekse yoghurts: tongstrelend lekker.

Boer Joost van Casteren vertegenwoordigt samen met zijn vrouw Angela de smaak van Reek. Sinds 2018 wordt de melk van de 250 melkkoeien zelf verzuiveld. Daar wordt onder andere heerlijke yoghurt van gemaakt in verschillende smaken. Op de boerderij is het een gezellige beestenbende, want naast de koeien vind je er ook scharrelvarkens en -kippen.

Dan is er nog Dirk Pullens uit Raamsdonk, hij is de jongste boer van de Smaak van Hier. Hij heeft zijn eigen zuivelboerderij waar hij met liefde voor de natuur en op ambachtelijke wijze de smakelijkste zuivelproducten maakt. Vooral de karnemelk is een aanrader. In 2020 én in 2021 werd deze karnemelk zelfs Cum Laude bekroond tot beste van Nederland.

Naast de geweldige boerin en boeren, verdienen alle koeien ook een compliment. Dankzij hen is het mogelijk om te genieten van al het lekkers van de Smaak van Hier!

Waar proef je de Smaak van Hier?

De verkooppunten van de zuivelproducten van de Smaak van Hier vind je in Noord-Brabant. Je kunt onder andere je slag slaan bij boer Peeters in Rijen, Landwinkel de Bollekens in Berkel-Enschot, Boerderijwinkel Wieks in Diessen, Yvonnes groente en fruit in Goirle en Boerderijwinkel Ons Jos in Helvoirt. Het hele overzicht van de verkooppunten vind je hier.

Wist je dat je bij sommige boerderij- en verswinkels ook online kunt bestellen? Wel zo gemakkelijk!

De hort op in Noord-Brabant

Een bezoekje aan een van de verkooppunten is goed te combineren met een gezellig dagje uit in Noord-Brabant. In de misschien wel gezelligste provincie van Nederland kun je tot rust komen in de natuur of je vermaken in de stad.

Houd je wel van avontuur? Bezoek dan Safari Park Beekse Bergen. Hier kun je allerlei soorten wilde dieren bewonderen, zowel te voet, in een safaribus of vanaf het water. Vergaap je aan giraffen, roofvogels, leeuwen, neushoorns en meer stoere, schattige en indrukwekkende dieren.

Wanneer je zin hebt in een sportief dagje uit, dan is Blote Voetenpad een aanrader. Je ontdekt op je blote voeten de omgeving en struint door het bos en over bruggetjes. Zeker met kinderen is deze activiteit een echte aanrader.

Ook kent Noord-Brabant veel natuurgebieden, zoals De Biesbosch, de Kalmthoutse heide, het Mastbos en de Oisterwijkse bossen en vennen. Je kunt hier prachtig fietsen, wandelen en vaartochten maken. Elk seizoen toont de natuur weer haar schoonheid in een andere vorm, zodat je steeds weer kunt terugkomen.

Noord-Brabant staat daarnaast ook bekend om alle gezellige steden. Bekijk bijvoorbeeld het vestingstadje Willemstad, waar je een mooie wandeling over de vestingmuren kunt maken. Ook Heusden is een prachtige vestingstad. Wanneer je door de sfeervolle straatjes loopt, voelt het alsof je even terug in de tijd bent.

Grotere steden zoals Breda, Den Bosch en Tilburg bruisen van de energie en zijn bovendien gastronomische hoogtepunten. Je vindt hier talloze restaurants en gezellige cafés om te genieten van het goede leven. Ook cultuurliefhebbers zullen hun ogen uitkijken in deze steden. In Breda kun je bijvoorbeeld het Begijnhof, de Grote Kerk en het Oude Kasteel bekijken. In Den Bosch staat de beroemde Sint Jan en in Tilburg is museum De Pont een bezoekje waard.

Loopt het water je al in de mond wanneer je aan de eerlijke zuivelproducten van de Smaak van Hier denkt? Dat is meer dan terecht. Bezoek een van de verkooppunten in het mooie Noord-Brabant en geniet van gezonde, romige, pure en smaakvolle vla, kwark, yoghurt, melk en meer.

Nog veel meer informatie over Heukelom op Wikipedia.

Sfeerimpressie

Andere boerderijen in de provincie

Noord-Brabant
Topper