Zorgboerderij Van der Wijst

Card image cap

Vorstenbosch
Noord-Brabant

Zorgboerderij Van der Wijst

Naar de website

Pompoenwinkel, houtatelier, vergaderlocatie en een geweldig Paardenpark!

In het Brabantse dorpje Vorstenbosch ligt Zorgboerderij Van der Wijst. Eén van de eerste zorgboerderijen in Noord-Brabant. Met een pompoenwinkel, houtatelier, vergaderlocatie en het Paardenpark is er altijd wel iets te doen. Al deze onderdelen bieden veel activiteiten op de zorgboerderij waar mensen met een verstandelijke beperking en niet aangeboren hersenletsel dagbesteding vinden.

Pompoenen, pompoenen en nog eens pompoenen

Overal waar je kijkt zie je pompoenen want bij Zorgboerderij Van der Wijst werken ze het hele jaar hard, om ervoor te zorgen dat in oktober de pompoenwinkel vol ligt met kleurrijke pompoenen. Van het drogen en zaaien van de pompoenpitten tot aan het oogsten, sorteren en schoonmaken van de pompoenen. Of de pompoenen van Zorgboerderij Van der Wijst zullen veranderen in een koets zoals in het sprookje Assepoester is de vraag. Maar dat ze met veel zorg en liefde gekweekt zijn is zeker!

Zorgboerderij-van-der-wijst-pompoenen

Pruttel de pruttel

De kookpannen draaien bij Zorgboerderij Van der Wijst overuren! Als je de deur opent van de keuken snap je waarom. Hier komt de geur van de zoete jam je meteen tegemoet. Ze maken hier samen met de hulpboeren jam. Er gaat toch niets boven een lekkere verse boterham met een mooie dikke laag huisgemaakte jam?!

En als je dan zoveel pompoenen kweekt wil je natuurlijk je gasten ook mee laten genieten van de prachtige smaak van de pompoenen. Daar hebben ze een oplossing bedacht, want samen met de hulpboeren verwerken ze de pompoenen tot een gezonde volle pompoensoep. Die moet je geproefd hebben!

Aan creativiteit geen gebrek!

Dat ze creatief zijn bij Zorgboerderij Van der Wijst blijkt wel als je binnenstapt in het houtatelier. Een ruimte vol met prachtige producten zoals moodboards, hondenmanden, geboorteborden, kerstbomen, etc. Allemaal gemaakt van hout en samen met de hulpboeren

Smullen van de handgemaakte hapjesplank
Lekkere kaasjes, worstjes en nootjes op tafel zetten tijdens een borrelavondje? De hulpboeren van Zorgboerderij Van der Wijst weten wel hoe je een borrelavondje compleet maakt! Met de zelfgemaakte hapjesplanken natuurlijk. Rond, langwerpig, noem het maar op!

Zorgboerderij-van-der-wijst-hapjesplank

Dagje op de wei

Vergaderen met uitzicht op het Paardenpark waar de paarden rondtrekken over het park. Dat is veel beter dan een kille vergaderzaal! Bij Zorgboerderij Van der Wijst hoef je je geen zorgen te maken dat je in een kille ruimte terecht komt. De vergaderruimte beschikt over royale vergadertafels. Liever een bijeenkomst in informele sfeer? Neem dan plaats in één van de heerlijke relaxstoelen of de banken.

Toe aan een korte onderbreking? Dan loop je gewoon even naar buiten. Je geniet op het erf meteen van de prachtige uitzichten en de frisse buitenlucht. Zo doe je weer nieuwe inspiratie op.

Met zorg vergaderen

Je vergadering, workshop of brainstormsessie onderbreken met een gezellige lunch? Zorgboerderij van der Wijst werkt samen met Brownies&downies uit Uden. Zij verzorgen een heerlijke uitgebreide lunch voor het hele gezelschap. Wel zo makkelijk toch?
Samen gaan wij de uitdaging aan!

Wil jij je gezelschap beter leren kennen in een informele sfeer? Boek dan een teambuildingactiviteit. Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen aan een maatschappelijk verantwoorde activiteit “klussen voor een goed doel” . Wil je liever in het boerenthema blijven? Kies dan voor een potje “boerengolf”. Ook de rondleiding over de zorgboerderij is een aanrader.

Teamcoaching met paarden

Paarden zijn experts in samenwerken en hierdoor prima inzetbaar voor teamcoaching. Paarden zijn kuddedieren, net als mensen. Paardenkudde’s blijken echter op een veel succesvollere manier met elkaar samen te werken dan de meeste mensenteams. Voor teams, families en andere groepen is Paardencoaching een krachtig instrument. Het geeft op een zeer snelle wijze weer hoe het team functioneert, hoe de verhoudingen liggen, de samenwerking verloopt en waar mogelijke knelpunten zitten. Doelgericht wordt gewerkt aan verbetering van de onderlinge samenwerking, vertrouwen en communicatie. Het kan ingezet worden als teambuildingsactiviteit voor een dag, maar ook als langer traject voor blijvende verandering.

Paradijs voor paarden

Een walhalla voor paarden en dan heb ik niets teveel gezegd. In 2020 is familie van der Wijst gestart met een nieuwe vorm van pensionstalling. Namelijk met een paddock paradise systeem: Het Paardenpark. Het uitgangspunt van het Paardenpark is om de natuurlijke behoeften van het paard zoveel mogelijk te stimuleren. De paarden lopen heerlijk in de kudde van voerpunt naar voerpunt. Hierdoor worden de paarden gestimuleerd om veel te bewegen. Op deze manier kunnen ze de hele dag door eten en leven in een sociaal netwerk van groepen die samen één kudde vormen. Als dat geen paradijs is?!
Het Paardenpark ligt vlakbij de A50, tussen Uden en Veghel (Afrit Veghel Noord), en aan de rand van het natuurgebied “De Bedafse Bergen” dat overgaat in natuurgebied “De Maashorst”. Door de aanwezigheid van dit natuurgebied zijn de uitrijmogelijkheden zeer uitgebreid.

Nog veel meer informatie over Vorstenbosch op Wikipedia.

Card image cap

Vorstenbosch
Noord-Brabant

Zorgboerderij Van der Wijst

Naar de website