Boerderijen in de categorie

Kopen bij de boer

De leukste boerderijwinkels bij jou in de buurt!

Al jouw (h)eerlijke, biologische, maar ook bijzondere streekproducten koop je natuurlijk lokaal in de boerderijwinkel bij jou in de buurt of online bij webshops in jouw regio. Of het nu gaat om zuivel of zelfgemaakte kaas, groente en fruit, of lekker mals rundvlees…bij de boer kun je voor van alles terecht. Om het nog maar niet te hebben over gewilde seizoensproducten, zoals het witte goud….oftewel lekkere asperges! Lees hier verder.

Lekker rondstruinen in een mooie boerderijwinkel

Wat is er nu leuker dan lekker rondstruinen in een mooie, sfeervolle boerderijwinkel bij jou in de buurt? Waar persoonlijke service nog hoog in het vaandel staat? En je tegelijkertijd ook nog eens je lokale boer ondersteunt? Kopen bij de boer is dus leuk, lekker èn goed tegelijk!

Bij de supermarkt vind je asperges uit Spanje of kersen uit Griekenland. Terwijl je deze bij de boer gewoon koopt uit onze eigen Hollandse grond! Dit is niet alleen voordeliger, maar ook nog eens milieuvriendelijker. En vást ook lekkerder! Want de liefde van de boer zit erin….

Veel boerderijen bieden ook nèt dat beetje extra. Zo mag je bij een fruitboerderij vaak je eigen fruit plukken in de zelfpluktuin. Kaasboerderijen bieden soms de mogelijkheid een kijkje in de kaasmakerij te nemen. Of ze geven rondleidingen. Bij melkveebedrijven vind je regelmatig het zogeheten melkhuisje, waar je zelf verse melk kunt ‘tappen’ uit de melktap. Ook leuk is je eigen eieren rapen tussen de rondscharrelende kippen. Uiteraard lusten ze dan ook wel wat graantjes van jou!

Verser dan vers kun je het niet krijgen

Vergeet de supermarkt en koop je producten direct en vers bij de boer! Want wat is er nu lekkerder dan verse melk van de koeien? Fruit uit de boomgaard en groente van het land? Honing uit de bijenkas en eieren van het erf, waar de kippen lekker rondscharrelen? Asperges en aardbeien rechtstreeks van de kwekerij. Zelfgemaakte kaas rechtstreeks uit de kaasmakerij? Of vlees uit eigen stal? Waarbij de boerderijdieren uiteraard eerst een goed leven op de boerderij hebben gehad.

Van boer tot boer!

Heb je wat meer tijd en wil je er gelijk een leuk uitstapje van maken? In landelijke gebieden vind je vaak meerdere boerderijen bij elkaar in de buurt. Stap dus in de auto of op de fiets en maak een tochtje van boer tot boer. Ze zijn blij met je komst!

Ga fruit plukken bij de fruitboerderij en koop een lekker stukje kaas bij de kaasboerderij. Bij de volgende boer geniet je van een boerenijsje op het terras of een kopje thee in de theetuin. Breng een bezoekje aan de imker en koop heerlijke honing. Tap verse melk uit een melkhuisje. Weer een boerderij verder struin je op je gemak door de mooie boerderijwinkel op zoek naar lekkere streekproducten. En sommige boerderijen hebben zelfs een boerencafé, waar je heerlijk kunt genieten van een boerenlunch.

Producten met het biologisch keurmerk

Biologische producten worden verbouwd zonder gebruik te maken van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen en genetisch gemodificeerde organismen. De boeren en telers kiezen ervoor om de natuur zoveel mogelijk zijn werk te laten gaan, door zo min mogelijk in te grijpen. Voor biologisch eten en drinken gelden strenge regels omtrent het gebruik van kunstmatige toevoegingen en hulpstoffen, bijvoorbeeld kunstmest om gewassen sneller te laten groeien, bij de verwerking van landbouwproducten. Alleen onmisbare E-nummers van natuurlijke oorsprong zijn toegestaan. Er worden geen chemische kleur,- geur-, en smaakstoffen en andere hulpstoffen toegevoegd. Zo moet het duidelijk zijn waar de ingrediënten precies vandaan komen en is er rekening gehouden met dierenwelzijn.

Kun jij niet naar de boer? Dan komt de boer wel naar jou!

Ben je om wat voor reden dan ook helaas niet in de gelegenheid om zèlf naar je lokale boer te gaan, maar wil je wèl graag van zijn producten genieten? Tegenwoordig hebben veel boeren ook een webshop, zodat je online kunt bestellen. Ook zijn er al samenwerkingen tussen boeren, waardoor je met slechts één bestelling bij meerdere boerderijwinkels tegelijk kunt kopen. Meer hierover vind je op onze pagina Online kopen bij de boer.