Op zoek naar een dagje uit in de buurt voor kinderen of volwassenen? Op de boerderij is altijd iets te beleven! Zoek, kijk en laat je inspireren.

Duid Filters aan

Filter op type:

Resultaten worden geladen...

  Slecht weer uitjes bij de boer

  Meehelpen op de boerderij of meerijden op de trekker zijn natuurlijk voor kinderen nog altijd dé favoriet. Tegenwoordig zijn er steeds meer boerderijen die inspelen op slecht weer uitjes. Zo zijn er naast buitenactiviteiten voor kinderen ook diverse indooractiviteiten zoals bijvoorbeeld een binnenspeeltuin en een overdekte schuur met een hooiberg. Zo heb je in ieder geval geen last hebt van de regen. Ook voor een educatief dagje uit ben je bij de boer op het juiste adres. De boer geeft je graag door middel van een rondleiding een kijkje in het boerenleven. Hoe melk je een koe? Hoe verzorg je een biggetje? De boer beantwoordt graag al je vragen.

  Koeknuffelen en pony rijden

  Ook worden er bij de boer veel workshops met dieren georganiseerd. Koeknuffelen, wandelen met alpaca’s, biggetjes knuffelen, picknicken met ezeltjes, ponyrijden, enz.

  Kookworkshop bij de boer

  Je koopt een mooi stuk vlees of verse groente bij de boerderijwinkel. Maar hoe ga je hier iets creatiefs van bereiden? Verschillende boeren organiseren kookworkshops. Leer hoe je zelf een tomatenketchup maakt. Hoe bereid je een rollade? Hoe maak je jam van het fruit dat je net zelf in de fruittuin hebt geplukt?

  Schilderworkshop bij de boer

  Ben jij liever creatief bezig op de boerderij? Volg dan een creatieve workshop. Versier een klomp, schilder diverse boerderijdieren op een canvasdoek, laat je creatieve geest los tijdens een workshop hout graveren, of versier een echt melkkrukje. Leuk voor thuis, als mooie herinnering aan de boerderij! Er zijn zoveel leuke workshops! Bekijk hier het overzicht.

  Beleef het tijdens een dagje uit in de buurt op de boerderij! Laat je inspireren en ervaar het zelf!

  Een bezoek aan een boerderij met paarden en pony's, of een leuke kinderboerderij. Voor de lammetjes fans kan je natuurlijk ook in het seizoen lammetjes knuffelen. Breng een bezoek aan een boerenterras.
  Ook voor scholen is er van alles te doen, er zijn zelfs educatieboerderijen.