Heerlijke boerenkaas van de boer? Daarvoor breng je natuurlijk een bezoek aan de kaasboerderij. Er zijn ook veel kaasboerderijen die hun boerenkaas verkopen aan andere boerderijwinkels, dat is fijn want daardoor koop je op steeds meer locaties heerlijke verse kaas. Naast boerenkaas bestaat er ook kaas van de boerderij en boerderijkaas. Op deze overzichtspagina vind je alle kaasboerderijen. Wil je weten welke kaasboerderij bij jou in de buurt zit? Zoek dan via de homepagina op de betreffende plaatsnaam en kies in de filter voor kaas. Je krijgt dan alle kaasboerderijen in jouw regio te zien.
Onderstaande boerderijen verkopen allemaal kaas.
Wat is het verschil tussen boerenkaas en kaas van de boerderij?
Boerenkaas is gemaakt van rauw melkse kaas (volle niet afgeroomde melk) Boerenkaas wordt met de hand gemaakt. De smaak van boerenkaas zal nooit hetzelfde zijn omdat het een natuurproduct is. Échte Boerenkaas moet ook beschikken over het keurlabel van Stichting Kwaliteitszorg Boerenkaas (KB), Ook heb je boerderijkaas. Dat wil zeggen dat de kaas niet op de boerderij is gemaakt maar dat de melk wel van de boer afkomt.
Kaas van de boerderij is gemaakt op de boerderij.
Kaas van de boerderij. Ook deze kaas is gemaakt op de boerderij maar in tegenstelling tot de boerenkaas is deze kaas wel verhit.
Mag je boerenkaas eten als je zwanger bent?
Er zijn veel verschillende beweringen te vinden. Boerenkaas is gemaakt van rauwe melk, dat wil zeggen dat de melk niet verhit is. Kaas van de boerderij is wel verhit. Wil je weten of het verstandig is om de kaas te eten tijdens je zwangerschap dan is het altijd verstandig om dit bij de verloskundige na te vragen. Zei kunnen je voorzien van de juiste informatie. Op het internet zijn de meningen nogal verdeeld.